Arte Vizuale

16 spectacole inedite invită publicul din București la distracție în cadrul Festivalului Național de Improvizație – !MPRO 8

Spectacole curajoase, perspective noi şi incursiuni inedite în genuri mult apreciate își propun să atragă publicul din București într-o lume fascinantă în care nimic nu e improsibil. Festivalul Național de Improvizație arată, la cea de-a opta ediție – !MPRO 8 -, câte culori și forme poate lua improvizația, chiar sub ochii noștri. Evenimentul care va avea loc între 22-25 octombrie 2020, în aer liber, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46) are ca temă Procesul creativ și trei invitați speciali care explorează acest demers alături de improvizatorii români.

trupa iele

Programul festivalului poate fi consultat aici: https://improfest.ro/program/
Prin abonamentele și biletele pentru cele 16 spectacole LONG-FORM,  MUZICAL, SKETCH, DEBUT,  Freestyle – RAP Battle și EXPERIMENTAL disponibile în prezent pe Eventbook și în rețelele partenere, organizatorii încurajează împărtășirea distracției cu cei dragi.
Abonamente de o zi: 160 lei un pachet pentru două persoane, respectiv 320 lei pentru un pachet de 4 abonamente, pentru patru persoane – https://eventbook.ro/program/abonamente-zi
Bilete pentru două sau patru persoane, valabile pentru câte o repriză din cadrul festivalului, care include două spectacole a câte 40 de minute fiecare, fără pauză între ele. https://eventbook.ro/festival/festivalul-national-de-improvizatie

Actorii de la Anananas & Pampamplemousse (Franța) aduc în premieră la București un show jucat cu succes în mai multe țări din Europa, care include povești create pe loc în jurul unor obiecte primite de la spectatori. Pe lângă atelierele pe care le vor susține, vor juca duminică, 25 octombrie de la ora 21.00, în ultima seară de festival, un spectacolul free-form intitulat Just Play, în care improvizatorii se inspiră din obiecte împrumutate de la spectatori. Totul devine un pretext de joacă: muzica, lumina, mobilele, corpurile. O joacă de copii cu imaginație infinită, exprimată în engleză și franceză.
Invitații festivalului vor susține cinci ateliere, dedicate improvizatorilor, în funcție de diferitele lor niveluri de experiență. Locurile sunt limitate.
Informații despre rezervări și prețuri:
https://improfest.ro/workshops/

Dan Seyfried – membru Anananas & Pampamplemousse și membru al grupului european Ohana. A început să facă teatru de la vârsta de 9 ani, iar improvizația a descoperit-o în 2007. S-a îndrăgostit pe loc! Ce îi place cel mai mult în impro este conexiunea dintre parteneri, sinceritatea și spiritul ludic, și tot spectrul: de la caraghios la dramatic, de la absurd la intelectual. Cel mai mult asta îi place – călătoria nu se termină niciodată! La Festivalul Național de Improvizație va susține atelierele Puterea unei replici tăcute – sâmbătă, 24 octombrie, ora 10:00 și  Toată lumea spune „Te iubesc” – duminică, 25 octombrie, ora 10:00.

Gael Doornewerd Perry

Gael Doornewerd-Perry – membru și co-fondator al trupei Anananas & Pampamplemousse.  Face improvizație de 12 ani la Strasbourg, călătorește și crează formate împreună cu partenera lui de scenă și de viață, Laura Doornewerd-Perry. Visul lui este să combine toate metodele pe care le știe într-un cristal multifațetat al improvizației! Până atunci, își împărtășește cunoștințele de impro, corporale și zgomotoase, bune și caraghioase, emoționale și nebunești. Gael va susține atelierul O lecție franțuzească de fizicalitate – sâmbătă, 24 octombrie, ora 14:00.

Cedric Cedric Marschal © Bartosch Salmanski

Cédric Marschal – membru Anananas & Pampamplemousse. Ideea lui Cédric este de a împărtăși și a învăța TOT. De aceea deja a călătorit în 13 țări din Europa și nu numai, jucându-se, învățând și predând. Stilul lui este exploziv, sincer, fizic și caraghios. Îi place să mimeze, să facă pe clovnul și să se joace cu corpul, și asta aduce și pe scenă și în workshop-uri. Cedric va susține la București atelierele Miză mare – sâmbătă, 24 octombrie, ora 14:00 și 1001 personaje – duminică, 25 octombrie, ora 10:00.

Social Media: FACEBOOK | INSTAGRAM

Festivalul Național de Improvizație a fost înființat în 2013 de Monica Anastase și este un proiect realizat de Asociația Tam-Tam. La ediția 2020, Festivalul se derulează cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Evenimentul își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Ediția 2020 s-a adaptat la noile condiții de desfășurare în contextul pandemic și respectă normele de circulație în UE. Invitații se vor testa atât înainte de venirea în țară, cât și la plecare. Festivalul Național de Improvizație se va desfășura în aer liber, iar participanții sunt rugați să respecte regulile semnalate de organizatori la fața locului și prin mijloacele online. Controlul temperaturii la punctul de acces este obligatoriu, iar în spațiu vor exista o serie de puncte de dezinfectare. Purtarea măștii în cadrul festivalului va fi obligatorie, iar distanța regulamentară de doi metri dintre scaune, impusă conform hotărârilor în vigoare, trebuie respectată.

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național*

Partener media principal: Radio Guerrilla

Parteneri media: Zile și Nopți, Libertatea, Spotmedia, Urban.ro, IQads, Smark, Metropotam, Ziarul Metropolis, Cooperativa Urbană, Munteanu.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

PROGRAMUL FESTIVALULUI NAȚIONAL DE IMPROVIZAȚIE

„Teen Impro Show”, „Zei Urbani”, „Oleg!” și „Triton” sunt spectacolele care pot fi urmărite în prima zi a festivalului, joi, 22 octombrie. Teen Impro Show e pus la cale de o echipă de liceeni efervescenţi, care au descoperit de curând tainele improvizaţiei și prezintă o sesiune de jocuri de improvizaţie pline de energie şi de amuzament. „Ce drame, ce pasiuni, ce dorințe ascunse îi fac pe Zei să fie Zei? Și cât de puternici sunt până la urmă?” se întreabă improvizatorii care ne propun „Zei urbani”. Trupa All In, coordonată de Bogdan Untilă, vorbește în sketc-ul „Oleg!” despre războinici și relația pe care o au cu părinții, Tinder, Netflix, echitate pe o insulă pustie și multe altele. „Triton” pornește de la o discuție relaxată cu publicul și se transformă într-un spectacol plin de curaj și muzică.

Vineri, 23 octombrie, spectatorii sunt invitați să se bucure de alte patru show-uri inedite:This is a (wo)men’s world”, „Rap Battle”, „Doi la sol” și „Fearless”. Care sunt lucrurile care definesc o femeie sau un bărbat și cum se poate contura povestea unor oameni, inversând roluri, descoperind bucurii, frici sau lucruri care-I leagă? Aflăm în This is a (wo)men’s world”. Urmează la start o bătălie în versuri care testează, pe parcursul mai multor runde, capacitatea de a improviza a participanților, flow-ul şi tehnica. Un „Rap Battle” curat, fără cuvinte vulgare, unde votul publicului este esențial. „Doi la sol” deschide seara de sâmbătă, 24 octombrie cu momente muzicale inedite și scene de improvizație clasică, într-un show care s-a bucurat de succes în teatre, dar și în cadrul emisiunii de divertisment iUmor. „Fearless” preia ștafeta și promite un spectacol cu formă liberă, pornit din dorința de a cânta improvizat fără frică.

shuffle

Programul zilei de sâmbătă, 24 octombrie, include spectacolele „Shuffle”, „80 în 40”, „The secret life of housewives” și „Un show legendar”. Dan Codreanu și Bogdan Untilă coordonează „Shuffle”, un spectacol pestriț și spontan la fel ca actorii din Trupa de Joi care ne invite într-o călătorie nebună în tot felul de locuri – de la un sit arheologic, la o plimbare pe lună. „80 de scene în 40 de minute” este un spectacol -provocare pe care fetele din trupa iELE îl vor transforma într-o experiență imersivă, ce va consta într-un set de scene și povești pline de ritm și efervescență.  Radu Dragomirescu este coordonatorul „The secret life of housewives”, un spectacol de improvizaţie care explorează ce fac şi spun femeile când nu e niciun bărbat prin preajmă. „Backstage Boys: Un show legendar” ne invită într-un carusel de stări, emoții și scene, de la Orientul Apropiat în Mesopotamia, Persia sau în Egiptul Antic, pentru a descoperi, cu umor, momente istorice care care n-au avut loc în manual.

Dan Seyfried

Ultima zi a festivalului este duminică, 25 octombrie, care cuprinde spectacolele la care contribuie invitații din străinătate – „The creative process”, „A journey in freeform”, „I hear you” și „Just Play”. Spectatorii pot descoperi în „The creative process” cum se nasc scenele de improvizație. „A journey in freedom” prezintă opt performeri, coordonați de Gael … , Cedric…  și Dan… , ce vor suține un spectacol de grup, atent la sugestii și vulnerabilitate, în formă liberă. David Pasquesi ghidează echipa „I hear you” pe calea ascultării și atenției la tot ce se întâmplă pe scenă după metoda sa infailibilă. Improvizatorii Anananas & Pampamplemousse prezintă „Just Play”, un spectacol free-form care se inspiră din obiecte împrumutate de la spectator și se folosește din plin de imaginație.

Abonamente de o zi: 160 lei un pachet pentru două persoane, respectiv 320 lei pentru un pachet de 4 abonamente, pentru patru persoane – https://eventbook.ro/program/abonamente-zi
Bilete pentru două sau patru persoane, valabile pentru câte o repriză din cadrul festivalului, care include două spectacole a câte 40 de minute fiecare, fără pauză între ele. https://eventbook.ro/festival/festivalul-national-de-improvizatie

Biletul este valabil pentru o repriză din cadrul Festivalului !MPRO – include două spectacole a câte 40 min. fiecare, fără pauză între ele.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top