Muzica

22 de trupe din 20 de tari la EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition

La 11 ani de la debut, EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa, si-a castigat locul intre evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotriva de public, artisti si specialisti. Prezentand stiluri de jazz diferite, artisti ai noului val si proiecte muzicale din centrele de jazz emblematice ale lumii, evenimentul si-a construit o identitate puternica si in peisajul cultural autohton, aducand in salile de concerte un numar ridicat de spectatori.

In 2017 se anunta o editie de anvergura, in Semifinala intrand 22 trupe de jazz, intr-o varietate de formule scenice – sextet, quintet, quartet, trio si duo.
Artisti din 20 de tari ┬á– Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Elvetia, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Marea Britanie, Nepal, Olanda, Spania, SUA si Ungaria, vor prezenta noile tendinte oferind un regal de jazz. ┬áSelectia trupelor, realizata de specialisti, a avut la baza atat valoarea artistica, cat si satisfacerea cerintelor publicului.
Mai multe informatii despre artisti se gasesc pe www.bucharestjazz.ro .
In perioada 13 ÔÇô 20 mai, sub sloganul ÔÇť100% jazzÔÇŁ evenimentul invita iubitorii de muzica la seri memorabile cu jazz de calitate, ritmuri originale, idei indraznete si combinatii surprinzatoare. O saptamana dedicata concertelor, workshopuri-lor si jam sessions animate de artisti de pe 4 continente, cu backgrounduri culturale diferite, care se lupta pe scena pentru castigarea Marelui Premiu. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in scena jazz-ului mondial.
Oricine iubeste jazz-ul sau vrea sa-l descopere este invitat de jmEvents sa vina la Bucharest International Jazz Competition. Pe langa spectacole de jazz autentice, pline de buna dispozitie, isi poate alege și o trupa preferata pe care sa o sustină pană in Finala.
Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Sub sloganul It’s all about live quality music!, EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale ÔÇô jazz | blues | pop | clasic prezinta in perioada 11 ÔÇô 20 mai, peste 300 de artisti din 45 de tari. Pe langa Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert ÔÇô Bucuresti & Sibiu, concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica, Jeunesses International Flute Competition Dinu Lipatti, master-classes si workshopuri, Caffe Festival, Festival’s corner si Gala EUROPAfest.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top