Film

45 de titluri luptă pentru trofeul Anim’est

În competiţia internaţională de scurtmetraj, 45 de titluri se vor întrece pentru Marele trofeu Anim’est. Din ţări cu tradiţie în animaţie ca Franţa şi Japonia şi până în Etiopia, trecând prin Spania, Marea Britanie, Germania, Olanda, Norvegia, Letonia, Rusia, Austria, Belgia, Polonia sau prin China, Noua Zeelandă, Australia, Chile, Mexic şi Iran, a şaptea ediţie Anim’est va fi cu siguranţă un melanj plin de culoare şi energie din toate colţurile lumii.
Oh Willy…, animaţia belgiană semnată de Emma de Swaef & Marc James Roels, vine la Anim’est după ce a concurat la prestigiosul festival de la Clermont Ferrand, fiind în acelaşi timp şi nominalizată la Cartoon d’Or, cel mai important premiu european pentru scurtmetraj de animaţie. Un alt film dintre finalistele Cartoon d’Or este Edmond était un âne/Edmond Was a Donkey (r. Franck Dion), construit în jurul unui bărbat tăcut care începe să descopere cât de diferit este. Din competiţia Festivalului de la Annecy, cel mai mare de gen din Europa, vine Father, o coproducţie Bulgaria-Croaţia-Germania semnată de Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popovic, Rositsa Raleva şi Dmitry Yagodin, care explorează tocmai acele lucruri nespuse dintre taţi şi copii.
Trei membri ai juriilor din 2009 şi 2010 se întorc la Anim’est, de data aceasta cu scurtmetraje în competiţie: este vorba despre Simone Massi, cu Dell’ammazzare il maiale/About Killing the Pig, Regina Pessoa, cuKali o pequeno vampire/Kali the Little Vampire și Georges Schwizgebel, prezent în competiţie cu Romance.
Animatoarea americană Joan C. Gratz, inventatoarea tehicii păpuşilor din argilă pictată şi câştigătoarea Oscarului pentru scurtmetraj din 1992, revine şi ea în competiţie cu Lost & Found, după ce a fost unul din invitaţii ediţiei 2011, când a concurat cu Kubla Khan şi a susţinut un masterclass despre metoda ei extrem de personală de lucru.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top