Teatru

A doua editie a Festivalului de teatru „Toma Caragiu”, la Ploiesti

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de teatru ‘Toma Caragiu’ va avea loc la Ploieşti, în perioada 7-10 noiembrie, tema evenimentului din acest an fiind ‘feţele puterii’, informeaza Agerpres.
Potrivit directorului Teatrului ‘Toma Caragiu’ din Ploieşti, Lucian Sabados, în cele patru zile de festival vor avea loc şapte spectacole, printre invitaţi aflându-se actori de renume precum Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Marcel Iureş, George Mihăiţă, şi colective teatrale de la Teatrul Naţional ‘Radu Stanca’ Sibiu, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ Braşov, Teatrul ‘Toma Caragiu’ Ploieşti, Teatrul de Comedie Bucureşti, Teatrul Naţional şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.
Referitor la tema festivalului Lucian Sabados afirma: ‘Ideea a venit şi Marinei Constantinescu, cea care este selecţionerul festivalului, şi mie probabil plecând în subconştient de la Anul Caragiale. Vorbim de Caragiale, de contemporanul nostru, despre actualitatea operei lui şi atunci nu se poate o oportunitate mai bună să vorbim despre noi şi despre ce înseamnă teatru în cetate decât prin prisma acestei teme, actualitatea teatrului şi prezenţa lui în viaţa noastră. E vorba despre toate formele de manipulare. Toate cele şapte spectacole, în afară de recitalul domnului Caramitru, răspund acestui comandament, fie că este vorba de manipulare politică, fie financiară, fie discriminare rasială, fie manipulare psihologică, toate formele posibile de manipulare’.
Spectacolul ‘O scrisoare pierdută’ va fi jucat de două ori de către actori ai teatrului din Ploieşti, respectiv ai Teatrului de Comedie Bucureşti, în cadrul aceluiaşi eveniment urmând a fi jucate şi ‘D’ale Carnavalului’, ‘Absint’, ‘Lecţia’ şi ‘Miss Daisy şi şoferul ei’, în timp ce Ion Caramitru va susţine recitalul ‘Vorbe, vorbe, vorbe…’.
Preţul întreg al biletelor este de 50 de lei, cel redus pentru elevi, studenţi, pensionari fiind de 25 de lei, publicul având posibilitatea de a achiziţiona şi pachete cu mai multe spectacole.
Primul spectacol pentru care toate bilete au fost vândute este ‘Lecţia’, cele 145 de bilete epuizându-se la două ore şi jumătate de la punerea lor în vânzare.
Costurile cu organizarea şi desfăşurareea festivalului sunt estimate la 190.000 de lei, dintre care 60.000 de lei sunt bani proveniţi din sponsorizări.

480349_371847242898001_94850692_n

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top