Film

A doua ediție Project Worksheep – concurs de proiecte de animație

Încă de la începuturile sale, Anim’est și-a propus să stimuleze și să promoveze animația românească. În condițiile în care pregătirea în domeniu este aproape inexistentă în România, Anim’est a încercat încă din 2008 să umple acest gol, prin inițierea unei platforme educaționale.

project-worksheep-2014Animation Worksheep, workshopul de 17 zile în care tinerii animatori învață diferite tehnici, atât 2D cât şi 3D, elemente de storytelling și editare și realizează propriile scurt-metraje, o premieră în peisajul educaţional românesc a ajuns deja la a patra ediție.
La cea de-a noua ediție a festivalului, Anim’est reia Project Worksheep, în cadrul căruia animatorii au ocazia să-și prezinte proiectele în fața unor profesioniști din domeniu, cel mai bun proiect urmând să fie premiat.
Project Worksheep este un concurs de proiecte de scurt-metraj de animație a cărui primă ediție a avut loc anul trecut. Sprijiniți și anul acesta de HBO România, încurajăm proiecte de film de animație de scurt metraj care vor fi analizate de profesioniști din domeniu ce vor oferi feedback util în vederea dezvoltării creative și tehnice a proiectelor.
Cei 5 evaluatori (invitați și organizatori ai festivalului) vor avea și misiunea de a desemna proiectul cu cel mai mare potențial dintre cele șase.  Acesta va primi un premiu de 1.000$, oferit de HBO România. În plus, câștigătorul va beneficia de coaching constant în dezvoltarea ulterioară a scurtmetrajului, din partea echipei Animest.
Timpul alocat prezentării fiecărui proiect este de 30 de minute.
Animatorii care doresc să participe sunt invitați să trimită până pe 30 septembrie:
– synopsis-ul proiectului – în limba engleză
– propuneri de artwork și character design, eventual și storyboard
– portofoliu
– o fotografie și un scurt cv al aplicantului
Înscrierile se fac prin email pe adresa workshop[at]animest.ro. Vă rugăm să specificați în subiectul mailului: Project Worksheep.
Nu se percepe taxă de înscriere sau de participare.
Sesiunea de pitching se va desfășura în data de la 10 octombrie, ora 17, la Re:Animation Hub – mai multe detalii despre locul de desfășurare, în zilele ce urmează.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top