Film

A inceput cea de-a noua ediție a Festivalului One World Romania

Luni seară cea de-a noua ediție a Festivalului One World Romania a debutat cu mult succes și entuziasm. Peste 1000 de persoane ne-au fost alături la deschiderea oficială de la MNAC, iar lor le mulțumim că nu s-au lăsat descurajați de coada formată la intrare.

one-world-romania-un-nceput-n-forta

Am urmărit alături de ei un performance despre fugă, realizat de Vava Ștefănescu și echipa CNDB, un moment extras din spectacolul lui Cinty Ionescu, „Între două pastille” și primele secvențe din documentarele One World Romania. Seara s-a încheiat cu dans – la concertele artiștilor Mohamad Zatari, Iosua Galev și BadMashadi. Vedetele serii – ochelarii virtual reality – vă așteaptă începând de marți după amiază și la Ambasada One World Romania la cort, în Parcul Colțea.
Marți începem la ora 10:00 la Cinema Eforie cu prima proiecție pentru liceeni a acestei ediții – cea a filmului „Free”. A doua proiecție dedicată tot liceenilor, dar și persoanelor nevăzătoare, are loc de la ora 14:00 la Cinema Eforie. Producătorii filmului „Roboțelul de aur” au pregătit o variantă specială a filmului, pentru a putea fi prezentat unor persoane cu deficiențe de vedere.
Începând cu ora 18:00 continuă proiecțiile la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, iar de la 18:30 încep proiecțiile One World Romania în mall – la Hollywood Multiplex, unde puteți vedea„The Amina Profile”, iar de la 20:30 „Guantanamo’s Child: Omar Khadr”. La cea de-a doua proiecție îl puteți întâlni și discuta după film chiar pe unul dintre regizorii filmului – Patrick Reed – printre puținele persoane care au fost alături de Khadr în primele sale momente de libertate, după ieșirea din închisoare. Alți realizatori cu care vă mai puteți întâlni sunt Kim Beamish la proiecția „Tentmakers of Cairo” și Vadim Dumesh la proiecția filmului „Dirty Business”.
De la ora 20:30, la Cinema Eforie are loc relansarea Kinedok, programul de distributie alternativă de film documentar, inițiat anul trecut de Institutul de Film Documentar din Cehia alături de parteneri din Slovacia, Ungaria, Croația și România. Marcăm momentul prin proiecția unui film documentar românesc recent, intitulat „Roboțelul de aur”, un film despre multipla campioană europeană și mondială la box, Steluța Duța.
Nu uitați că de marți până duminică în patru dintre locațiile One World Romania vă așteptăm și cujocuri documentare în colțurile de gaming. Șase jocuri pe calculator sau tabletă sunt disponibile la Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex și Ambasada One World Romania la cort – numai bune pentru pauzele dintre filme!
Recomandarea zilei: CECILIA / Cinema Elvire Popesco / 18:00 Documentarul „Cecilia” face parte din secțiunea „Drepturi și strâmbe”. În urma decesului fiicei ei, Cecilia decide să lupte pentru dreptate și împotriva corupției din India la toate nivelurile. Împreună cu angajatorii ei – regizorul filmului și soția acestuia, de profesie avocat – ajung să navigheze prin rețelele complexe de polițiști, traficanți de persoane, judecători, avocați și membri ai familiilor implicate în tot felul de cazuri de trafic de copii.
Pentru mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Vă așteptăm pe sitefacebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2016! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 21-27 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex și Centrul Ceh.
Organizatori: Asociația One World Romania, Centrul Ceh București
Partener principal: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii, Primăria Sectorului 3, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaștilor din România, RoAid – Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe al României, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Primăria Municipiului București, București Capitală Europeană a Culturii 2021, Centrul de Resurse Juridice, EEA Grants, Bankwatch România, Consiliul Național Român pentru Refugiați, Organizația Internațională pentru Migrație – Biroul în România
Sponsori: CEZ România, Staropramen, Fundația Sensiblu, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Centrul Medical Medsana, Škoda, Samsung, Noumax, Rift Time, Amset Prodexim Parteneri: Ambasada Republicii Cehe în România, British Council România, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Elveției în România, Goethe-Institut București, Ambasada Regală a Danemarcei, Ambasada Noii Zeelande în România, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Ambasada Suediei la București, Ambasada Spaniei în România, Institutul Italian de Cultură, Institutul Camões pentru Cooperare și Limbă Portugheză, Delegația Valonia-Bruxelles la București, Institutul Polonez București, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Ambasada Braziliei la București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Make a Point, CCSM Corturi Industriale, Centrul Național al Dansului București, Advocate Europe, Asociația Sirienilor Liberi din România, Romanian Game Developers Association – RGDA, Fundația Cartea Călătoare, Diverta
Bilete prin: Eventbook
Energizați de: Wheelys Café
Îndulciți de: Brutăria MamaPan
Partener digital: Canopy
Susținut de: EuropaFM
Parteneri media: TVR2, DigiWorld, DOR, Zile și Nopți,  Liternet.ro, Hotnews.ro, Think Outside the Box, Igloo, VICE, Sub25, Cinemap, Graphicfront.ro, CinemaRX, StiriONG.ro, Viitorul României, All About Romanian Cinema, Revista Arte și Meserii, revista CARIERE, Urban.ro, revista Psychologies
Bloguri partenere: Oana Brătilă, Anca Duma, Roxana Bursuc, Dollo zice bine Partener social media: Kooperativa 2.0

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top