Film

A inceput One World Romania, 2013

Luni seară (11 martie 2013) a început săptămâna One World Romania. În sala plină de la Cinema Patria am pornit să împărţim karma bună spectatorilor din Bucureşti. Am văzut primul film şi i-am ascultat pe copiii din Comunitatea Rahova-Uranus, în concertul tradiţional de început de festival, organizat în colaborare cu la BOMBA. Dacă v-au fost simpatici, vă invităm să susţineţi Comunitatea Rahova-Uranus şi să aflaţi mai multe despre situaţia lor, de aici.
Filmposter RevisionMarţi (12 martie 2013) e şi prima zi plină de One World Romania, ediţia a 6-a. Primul eveniment special al festivalului este proiecţia documentarului Revision, de la Centrul Ceh, ora 12:00. Filmul este proiectat sub egida Anului European al Cetăţenilor 2013 şi spune povestea morţii a doi cetăţeni români, confundaţi de nişte vânători cu animale sălbatice, la graniţa germano-polonă în 1992. După film, organizăm o dezbatere la care vor participa Alin şi Călin Călderar, rudele uneia dintre victime şi Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer. Mai multe detalii, aici.
Seara, avem două proiecţii speciale la Sala „Horia Bernea” a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. De la ora 18:00 prezentăm filmul The Human Scale, realizat de Andreas Dalsgaard. În centrul documentarului se află compania Gehl Arhitects, care oferă consultanţă internaţională în domeniile cercetării şi design-ului urban. După film vă invităm să rămâneţi la o dezbatere despre oraşe în general şi Bucureşti ca un caz particular cu  Nicuşor Dan, preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul şi arhitectul Teodor Frolu.
Începând cu ora 20:30, proiectăm în avanpremieră, documentarul Odessa, în regia lui Florin Iepan. Proiectul a fost prezentat în ediţia 2011 a One World Romania ca work in progress şi a născut încă de pe atunci multe controverse. Astăzi, Iepan revine cu filmul (aproape) gata… Puteţi afla mai multe despre film de aici.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top