Film

„A MOST WANTED MAN”, ULTIMUL FILM CU PHILIP SEYMOUR HOFFMAN VA INCHIDE ANONIMUL

A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediții a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, duminică, 17 august, la Arena Verde Stop din București.

În A Most Wanted Man cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică și a recupera averea tatălui său. Prezența lui Issa în zonă atrage atenția lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), șeful unei agenții de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

AMWM-01216

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John le Carré, autor a 23 de cărți, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care Tinker Tailor Soldier Spy  și The Constant Gardener).
A Most Wanted Man este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal. Câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul său din Capote (2006) și de alte trei ori nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun actor pentru rolurile sale din Charlie Wilson’s War, Doubt și The Master, Hoffman își făcuse deja debutul în regia de film cu Jack Goes Boating  în 2010. Era, de asemenea, un respectat actor și regizor de teatru.
A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film și, deși la început au existat câteva neînțelegeri pe care însuși regizorul le recunoaște, la finalul filmărilor Corbjin afirma că Hoffman este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată, iar Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experiența de a lucra împreună.

AMWM-00467

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuția filmului mai fac parte Rachel McAdams (Sherlock Homes: A Game of Shadows, Midnight In Paris, The Notebook, ), Willem Defoe (The Grand Budapest Hotel, Nymphomaniac), Robin Wright (The Private Lives of Pippa Lee, Forrest Gump, câștigătoare a unui Glob de Aur pentru rolul său într-un serial de televiziune– House of Cards), Daniel Bruhl (Good Bye Lenin, Inglourious Basterds, Rush).
Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, făcându-se documentare ce-l au ca subiect, precum Shadow Play.  În 2011 a fost invitat să facă parte din juriul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Este un cunoscut fotograf, dar și regizor de videoclipuri, printre artiștii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet (Captain Beefheart), Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits și U2. Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al trupei Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile și conceptele grafice pentru turneele trupei. Primul său lungmetraj este cunoscutul film Control (2007) despre viața lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian. În 2010 a urmat filmul de acțiune The American, cu George Clooney în rol principal.

Poster_MostWantedMan

A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.
Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsori Principali: Programul CATENA pentru artă, Vodafone Romania,
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB, TNT Romania, VH Electronic, Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Hotel Ibis Gara de Nord, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus
Eveniment susţinut de: Intact Media Group
Parteneri media: Sensotv.ro, Revista FILM, 24 FUN, Caţavencii, Esquire, Cosmopolitan, Cǎrtureşti, Tonica, Cinemagia, FilmReporter.ro, AaRC.ro, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, Urban.ro, 121.ro, sub25.ro, Ralix.ro.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top