Film

A patra zi de One World Romania, 2013

oneworldromania20134

Joi, 14 martie 2013, începând cu ora 12:00 avem primele evenimente conexe din a patra zi de One World Romania 2013. La Centrul Ceh, Andy Glynne va susţine cel de-al doilea masterclass al ediţiei, în care va vorbi despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animaţie şi, cel mai important, despre sănătatea mentală şi metode de a aborda acest subiect prin intermediul documentarului.
Tot de la ora 12:00 am pregătit o proiecţie specială a filmului The Art to Survive the Longest War in the World, la Universitatea Româno-Americană. După proiecţie va avea loc o dezbatere cu publicul, la care este invitat E.S. Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România
Al treilea eveniment special înainte de începerea programului în toate cinematografele festivalului, este proiecţia specială a documentarului Brussels Bussiness. Evenimentul începe la ora 15:00 şi are loc la Academia de Studii Economice. Filmul este proiectat sub egida Anului European al Cetăţenilor 2013, iar mai multe detalii găsiţi aici: http://oneworld.ro/2013.
Seara, la Sala „Horia Bernea” a Muzeului Naţional al Ţăranului Român avem a doua proiecţie din seria retrospectivei Jon Bang Carlsen, de la ora 18:00, cu My Irish DiaryIt’s Now or Never şi How to Invent Reality. De la ora 20:30 proiectăm documentarul Ai Weiwei: Never Sorry, un film despre cel mai prezent artist chinez protestatar de astăzi. Ai Weiwei a fost clasat pe locul întâi în clasamentul celor mai influente persoane din arta contemporană, realizat în 2011 de revista Art Review. După proiecţie vă invităm să rămâneţi la dezbaterea la care vor participa regizoarea Alison Klayman şi artistul român Dan Perjovschi.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top