Film

A patra zi la Anim’est 2012

După un weekend intens, în care filmele de animație și evenimentele speciale au ținut companie cinefililor din capitală, se anunță o săptămână la fel de plină.
Luni, 8 octombrie, începe competiția! La ora 18:00, la Cinema Studio, primul bloc de scurt metraje aduce 9 titluri premiate și apreciate, printre care Pierdut și regăsit al lui Joan C. Gratz  ( prezentă la Anim’est 2011), Barul lui Joseph Pierce direct de la Annecy, Pantofarul de David Doutel și Vasco Sá, prezentat și premiat la o serie de festivaluri importante de animație (Annecy, Monstra Lisboa) sau Cine rezistă cel mai mult (r. Gregorio Muro), un joc de copii periculos.
De la ora 20:00 spectatorii vor face cunostință cu Selkirk, adevăratul Robinson Crusoe. Mercenar pirat, faimos pentru încăpăţânarea şi egoismul său, Selkirk este ofiţerul navigator al galionului britanic Esperanza. Vasul navighează în Mările Sudului în căutare de comori, iar în absenţa inamicilor, echipajul îşi omoară timpul cu jocurile de noroc. Falit, deloc iubit de echipajul său şi de căpitan, Selkirk este abandonat pe o insulă pustie, unde învaţă să lase la o parte dorinţa de răzbunare şi să privească lumea cu alţi ochi.
La Cinema Patria, Stuttgart Animation Film Festival, unul din cele mai importante festivaluri de profil din lume prezintă la Anim’est de la ora 16:30 o selecţie de scurt metraje alese pe sprânceană din competiţia sa.
De la 18:30, tot la Patria, va putea fi urmărit un titlu de referință pentru cariera lui Jiri Trnka, Privighetoarea împăratului, după o poveste de Hans Christian Andersen, despre cântecul unei privighetori care îl învaţă pe împărat să se revolte împotriva protocolului rigid din lumea sa pe cât de sclipitoare, pe atât de superficială.
De la 22:30, poate fi urmarit calupul 3 de scurt metraje din sectiunea Animash (ex Mozaic).
Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul www.animest.ro.
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Ogilvy  şi al SmartPoint.
Program cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri instituţionali: Centrul de proiecte culturale ArCuB, Primăria Bucureşti, Centrul American, Ambasada Americii,  Ambasada Regatului Ţarilor de Jos, Institutul Goethe, Centrul Ceh, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez, Institutul Maghiar din Bucureşti.
Sponsor principal: Tazovski
Parteneri: Sony, Groupama, F64, Noumax, Canyon, Avis, Make A Point, Hub Bucharest, MindShare, Senior Interactive, Ro Image Film Distribution, MediaProDistribution, Transilvania Film, Clorofilm, Uniunea Cineaștilor din Romania, Romania Film, Media Image
Maşina oficială: Opel
Bilete prin TicketFan
Susţinut de: Cocor Media Channel
Recomandat de: Radio Guerrilla
Partenerilor media: Digi 24, Adevărul, Ring, Pro Tv Magazin, The One, Dilema Veche, Catavencii, 24 Fun, BeWhere!, Itsy Bitsy, Observatorul Cultural, VIP, Vice,  Revista de Povestiri
Parteneri media online:
Cinemagia, 220.ro, IQAds, apropo.ro, mediafax.ro, gandul.info, port.ro, cinemarx.ro, studentie.ro, filmreporter.ro, b365.ro, dordeduca.ro, HipMag, metropotam.ro, urban.ro, orasulm.eu, Agenda LiterNet, modernism.ro, feeder.ro, sub25.ro, hotcity.ro, cinefan.ro, blogdecinema.ro, Art Act Magazine, Arte şi Meserii, animationmagazin.eu, getlokal.ro, nights.ro, urbankid.ro, mami.ro, parinti.com, metalhead.ro, bestmusic.ro, postmodern.ro, qbebe.ro, divahair.ro, copilul.ro, Fram – ursul cinefil, mamica.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top