Film

Actori, regizori și muzicieni în juriul Comedy Short Film Festival

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale ale singurului festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România.

Comedy Short Film Festival

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Movieplex, juriul competiției oficiale va fi compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film. Având o lungă carieră în film și teatru (a debutat la vârsta de nouă ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Hoeffer e cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor și muzician -, Antoine Bagnaninchi e numele asociat celor mai multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independența Film.
Juriul competiției filmelor de animație va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică. Cea dintâi a câștigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animație „Crulic – drumul spre dincolo” (Annecy, Cottbus și Gopo), în timp ce actorul din juriu e cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă și pentru interpretarea lui din popularul serial „Las Fierbinți”; cât despre Anton Groves, regizorul britanic și-a câștigat o bine-meritată reputație realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – și videoclipuri.
În ce-i privește pe cei care vor decide câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, aceștia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson. Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a luat Palme d’Or și acesta a fost doar începutul palmaresului său. Laurențiu Damian a regizat zeci de filme și i-a avut drept studenți pe numeroși regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson e cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul „Before the Fall” și lungmetrajul „The Bucharest Experiment”.
Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.
Programul complet al festivalului îl găsiți la http://plazafilmfestival.ro/festival-program/
Parteneri și sponsori ai evenimentului: Auto Motor și Sport, b365.ro, Beau Monde, „Ca-n filme” (Digi 24), Casa și Grădina, Casa Lux, Cațavencii, Cinelab, Cinemagia, Cinemarx, Evenimentul zilei, feminis.ro, Lay’s, National Geographic, Pepsi, Radio 21, romaniatv.net, Sicomedia, United, Ziarul Metropolis.

PROGRAM FESTIVAL

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top