Film

Alter-Native 21, 6 – 10 noiembrie

AlterNative21Se apropie data limită pentru înscriere la Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE: 21 septembrie este ultima zi pentru înregistrare. „Sprijinim manifestarea unor expresii artistice independente, preferăm alternativele individuale faţă de producţia în masă”, spun organizatorii.
A 21-a ediţie a festivalului va avea loc la Tîrgu-Mureş, în perioada 6-10 noiembrie 2013. Se pot înscrie filme create după 1 ianuarie 2011, a căror durată nu depăşeşte 30 de minute. Nu se percepe taxă de participare. Înscrierea se face numai online prin completarea formularului care poate fi accesat la butonul „Înscriere online”! de pe site-ul http://www.madisz.ro/ro/. Înscrierea online şi filmul pe suport DVD trebuie să le parvină organizatorilor festivalului până la data de 21 septembrie 2013. În caz contrar înscrierea nu este valabilă. Filmele sosite ulterior nu vor fi admise pentru preselecţie.
Sunt aşteptate filme în categoriile: ficţiune, documentare, experimentale şi de animaţie. Până în momentul de faţă au fost înscrise în concurs peste 540 de creaţii şi au fost trimise la sediul U.D.T.M. peste 240.  Preselecţia va avea loc între 25 şi 29 septembrie.
Pregătirile sunt în toi pentru cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native, care, şi anul acesta, va fi găzduit de Palatul Culturii din Tîrgu-Mureş. Una dintre noutăţile ediţiei 21 este legată chiar de locaţia tradiţională a evenimentului: în acest an festivalul este inclus în seria de evenimente culturale organizate de Consiliul Judeţean Mureş cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Palatului Culturii din Târgu-Mureş. Astfel, din oferta Alter-Native 21 nu vor lipsi programele legate de una din clădirile simbol ale oraşului. Printre acestea menţionăm premiera filmului mut intitulat “Palatul Culturii 100″, semnat de regizorul şi operatorul de imagine Schneider Tibor.
Perioada de desfăşurare al evenimentului rămâne, deasemenea, neschimbată: Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native 21 va avea loc la începutul lunii noiembrie, mai exact între 6-10 noiembrie, şi nu în octombrie cum apare pe materialele promoţionale ale seriei de programe intitulate “100 de ani de cultură în Mureş”. Preţul biletelor şi abonamentelor va rămâne, de asemenea, neschimbată. Un bilet va costa 15 lei, iar un abonament, valabil pe cele 5 zile, va costa 40 lei.
Regizorilor filmelor selecţionate în programul de concurs vor fi invitaţi la festivalul, organizatorii asigurând cazarea şi masa pe durata festivalului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top