Film

Anatomia intoarcerii in trecut la Cinemateca Astra Film

Anatomia plecariiCinemateca Astra Film prezintă  joi, 12 decembrie 2013, ora 19, istoria plecării unei familii din România la sfârşitul anilor 80, istorie spusă din trei perspective diferite.
Anatomia plecării de Şerban Oliver Tătaru, film desemnat ca fiind cel mai bun documentar la competiţia  Europa Centrală şi de Est din cadrul Astra Film Festival 2013, reface traseul plecării familiei regizorului, confruntând, după mai bine de douăzeci de ani, amintirile lor cu privire la țara pe care au parăsit-o. Pe de o parte, aflăm viziunea sumbră a părinților despre o Românie  îngenuncheată de un sistem opresiv și transformată într-un spațiu închis. De partea cealaltă, descoperim viziunea romantică a fiului asupra unui spatiu aproape paradisiac, descris de prietenii adolescentine și de o fericire familială ireversibil pierdută. Inevitabil, apar  şi  întrebările: cum au influenţat deciziile părinţilor viaţa tânărului şi cum ar fi fost viaţa lui dacă nu ar fi plecat din România?
Proiecția are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11.
Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei.
Informații la tel. 0751.166.516.
Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul „Sibiu CapitalăCulturală Europeană” cu titlul „365 de ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top