Muzica

Ansamblul Baroc Transylvania la Toamna Muzicala Clujeana

Filarmonica de Stat „Transilvania” are plăcerea de a vă invita la Muzeul de Artă pentru a asculta un concert susţinut de Ansamblul Baroc Transylvania.
Toţi membrii ansamblului sunt absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, perfecţionându-se în continuare la studii şi cursuri de măiestrie în străinătate.
Ansamblul Baroc „Transylvania” s-a dedicat, din 1995, muzicii baroce, cu precădere celei autohtone. Folosind copii ale unor instrumente din Baroc, ansamblul abordează însă şi muzică transilvană contemporană, interpretând în primă audiţie absolută lucrări de Hans Peter Türk, Adrian Borza, Dan Voiculescu, Adrian Pop şi Cornel Ţăranu.
Activitatea formaţiei este documentată prin cinci CD-uri şi un DVD, transmisii radio, TV şi aproape 500 de concerte. În afară de participarea la festivaluri din România, la ceremonii şi recepţii organizate de Preşedinţia României sau misiuni diplomatice, ansamblul a efectuat numeroase turnee in străinătate (Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Italia, Belgia, Franţa, Portugalia, Anglia, Ungaria, Republica Moldova).
Membrii ansamblului desfăşoară, de altfel, o foarte bogată activitate concertistică la nivel european şi în cadrul altor formaţii camerale.
Concertul are loc sâmbătă, 20 octombrie 2012, ora 19, în Sala Tonitza de la Muzeul de Artă. Maximum, la Casa Universitarilor.
ANSAMBLUL BAROC TRANSYLVANIA
Zoltán Majó Flaut drept
Mátyás Bartha Vioară
Ciprian Câmpean Violoncel
Erich Türk Clavecin
Program: lucrări de Georg Philipp Telemann, Georg Christoph Wagenseil, Georg Friedrich Händel, Arcangello Corelli, Martin Schneider, János Lavotta

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top