Muzica

Astăzi începe cea de-a patra ediţie Balkanik! Festival, la Grădina Uranus

Astăzi începe cea de-a patra ediție a Balkanik! Festival, ediție care se lansează sub sloganul “Just World Music”.

Timp de trei zile și trei nopți, în perioada 12 – 14 septembrie, la Grădina Uranus din București, vor urca pe scenă un număr record de 9 trupe, printre care Taraf de Haidouks, considerați reprezentanții muzicii lăutărești la nivel mondial și Mahala Rai Banda, trupa care a revigorat muzica lăutărească născută din cele două sate românești faimoase – Clejani și Zece Prăjini.
Vineri, în prima zi de festival, de la ora 12:00, se deschid porțile primului bâlci urban din istoria Bucureștiului, amenajat special să trezească amintirea târgurilor din Bucureștii de altădată, în atmosfera magică de la grădina Uranus. Începând cu ora 18:00, va concerta trupa poloneză Čači Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internaţional din ultimii ani, urmată de concertul Mahala Rai Banda. Prima seară se încheie cu revenirea Tarafului Haiducilor, unii dintre prietenii apropiați ai festivalului, pe scena Grădinii Uranus.

taraf-balkanik-festival

Sâmbătă, 13 septembrie, vor urca pe scenă, începând cu ora 18:00, Balkan Taksim, un proiect muzical foarte nou ce își trage seva din folclorul balcanic și urcă pentru prima dată pe scena unui festival. Urmează Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria), una dintre cele mai inovatoare și solicitate trupe de muzică Balkan-psihedelic din Sofia, revelația de la ediția de anul trecut. Seara se încheie cu un concert de Balkan Beat al lui Kiril Dzajkovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest (Macedonia, US, UK) și spectacole de foc marca Crispus, The Art of Fire.
Duminică, începând cu ora 17.30, Balkanik! Festival va găzdui proiectul românesc AKUIAKU, cel mai nou și original proiect muzical de improvizație de la noi. Artiști din mai multe trupe românești au fost aleși și provocați să urce pe aceeași scenă, la Grădina Uranus, să creeze melodii în premieră, pe loc, și să reinterpreteze pitorescul balcanic, așa cum se simte el la București. Improvizația este urmată de concertul trupei de gypsy swing, Django Lassi, un fusion de mare clasă între jazz manouche și gypsy swing via cluburile din Berlin. 
Shantel & Bucovina Club Orkestar va încheia cea de-a patra ediție Balkanik! Festival cu un concert care aduce la un loc opt muzicieni din țări diferite, ce vor transforma instant orice mulțime din fața scenei într-o petrecere.
Elevii si studentii primesc 50% reducere la bilete si abonamente, pe baza carnetului de elev/ student, iar accesul copiilor sub 7 ani este gratuit.
Biletele și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua Eventim, eventim.ro, easytickets.ro și pe site-ul oficial. Prețul unui bilet de o zi este 65 lei, iar al unui abonament pentru cele 3 zile de evenimente este 130 lei.
Un eveniment Asociația Culturală Metropolis, powered by Metropolis Film, sponsor Ciuc, Apa Nova, cu sprijinul Institutului Cultural Român, ARCUB, AFCN, Institutului Polonez, Primăriei Sectorului 5, Hotel Golden Tulip, Hotel Caro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top