Film

Astazi incepe Festivalul International de Film Bucuresti 2014

Astazi, 26 martie, incepe cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti.

Biff-Poster-redPrezentata in premiera mondiala in competitia de la Cannes 2013, productia italiana La grande bellezza va fi proiectata in avanpremiera extraordinara, prin amabilitatea Independenta Film, la ora 19.00, la Cinema Studio. Filmul lui Paolo Sorrentino a castigat pana acum peste 30 de premii, inclusiv trei dintre cele mai importante distinctii ale cinematografiei internationale: Globul de Aur, BAFTA si Oscar, toate la categoria „Cel mai bun film strain”, plus patru premii ale Academiei Europene de Film (Cel mai bun film, regie, actor – Toni Servillo – si montaj).
De-a lungul celor 8 zile de festival, vor fi proiectate 34 de filme din 15 tari, printre care Georgia, Polonia, Belgia, Australia, Canada, Marea Britanie, Romania si Statele Unite. Pe langa sectiunile traditionale ale festivalului (Competitie, Panorama si Proiectii speciale), aceasta editie aniversara adauga doua noi programe paralele – Focus: Chile si Venice Days prezinta.

Programul complet al festivalului îl găsiţi aici.
Biletele pentru proiectiile de la Cinema Studio s-au pus deja in vanzare si pot fi achizitionate in avans pentru intreg festivalul. Studentii de la UNATC au acces liber, numai in limita locurilor ramase disponibile. Biletele pentru proiectiile de la NCRR, Cinema Elvira Popescu, Institutul Cervantes si Club Control se achizitioneaza de la fiecare cinematograf in parte, in ziua proiectiei.
Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control si Institutul Cervantes.
Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top