Film

Astra Film Junior 2012 la Sibiu

Rachid-si-seceta

Apa este principala tema a festivalului Astra Film Junior din 2012, care se va desfașura intre 15 și 18 octombrie in paralel cu Astra Film Sibiu. Pentru prima oara, pe langa educația cinematografica și culturala, elevii vor avea parte și de educație ecologica, cu ajutorul filmului documentar.Astra Film Junior, laureat al Galei Societații Civile in 2012 la secțiunea Educație, Invațamant, Cercetare, este singurul program de educație vizuala prin film documentar din Romania dedicat copiilor și adolescenților. Festivalul, devenit intre timp de sine statator, iși propune sa dezvolte apetitul și gustul elevilor pentru film și sa starneasca interesul copiilor pentru filmul documentar folosit ca metoda de educație. In plus, anul acesta, accentul va cadea asupra unor teme ecologice. Elevii de școala primara și de gimnaziu vor avea ocazia sa vizioneze serialul de succes  Esperanto, copiii apei, o producție Gedeon Programmes (Franța, 2012). Serialul a fost lansat in Franța, la 22 martie, in acest an, de ziua mondiala a apei. Tot elevilor pana in 14 ani li se adreseaza și serialul Cum se fabrica, o producție Maj Productions, Canada. Vor fi prezentate episoade care abordeaza și teme legate de apa.
Pentru liceeni, Astra Fim Sibiu a pregatit documentarul Chemerical, al doilea documentar de mediu produs de Andrew Nisker. Filmul abordeaza dezbaterea despre toxine și despre produsele toxice pe care le folosim zi de zi intr-un mod cu adevarat informativ și distractiv, fara a face pedagogie ci, mult mai important, oferind soluții la indemana tuturor. O alta surpriza pentru liceeni va fi proiectul Școala Discovery, care va fi prezentat de Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est al Discovery Networks.

Stanislas-si-padurea-de-mangrove-Senegal

Astra Film Junior 2012 include și un concurs de desene pentru copiii de școala primara, pe tema apei, alaturi de un alt  concurs, de mesaje ecologice privind protecția apei, pentru elevii de gimnaziu.Desene și mesajele pentru aceste concursuri au fost primite doar in peturi Bucovina de 0,5 litri, in ideea de a recicla sticlele de apa date copiilor la Festival și de a-i implica intr-un proiect Astra Film Sibiu 2012 numit ReciclART – de construire a unor obiecte de arta realizate din peturi.
Pana in prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat, in total, aproximativ 25.000 de elevi. In aprilie 2012, proiectul AFJ a fost solicitat sa fie desfașurat la nivel național, in cadrul programului Școala altfel.
Inca de la prima ediție, din 2009, Astra Film Junior a fost gandit ca o alternativa la programele TV care incearca transformarea publicului dupa principiul „devin ceea ce vad”. Proiectul urmarește, in plus, indemnarea copiilor sa vizioneze filme documentare nu la televizor, ci la cinematograf. Pana in prezent, la Festivalul Astra Film Junior au participat, in total, aproximativ 25.000 de elevi.
Astra Film Junior editia a IV-a, 2012 se desfasoara la Sibiu intre 15 si 18 octombrie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top