Special

Atelier de jurnalism narativ si scriitura personala

hands22-307x250Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 11 aprilie, de la ora 19.00, la Atelierul de jurnalism narativ si scriitura personala, sustinut de jurnalista Ana Maria Ciobanu. Acest atelier se adreseaza oricui isi doreste sa invete cum sa scrie o poveste personala „vie”, cu scene si personaje, cu tensiune, cu emotii aratate, nu enuntate si, ideal, cu magicul „€žoare ce-o sa se intample mai departe?”. „I tell a story to you as a human being and you think of a story of your own. The best stories give birth to other stories” -€“ Jacqui Banaszysnki.
Oricine are cel putin o poveste de spus. La acest curs, organizat in cinci sedinte, veti invata cum sa o incadrati si sa o structurati in asa fel incat sa fie interesanta si pentru ceilalti. Singura regula majora pe care trebuie sa o respectam este ca tot ce vom scrie sa fie adevarat. Cursul isi doreste sa fie o conversatie despre scris, despre bucuriile si fricile pe care ni le aduce.
Povestile adevarate au puterea de a ne vindeca, sau de a-i vindeca pe altii. Crestem cu povesti si evoluam multumita lor pentru ca ne identificam cu personajele si ne explicam propriile esecuri, frici sau bucurii prin intermediul lor.
Pentru a putea scrie cu o voce distincta, autentica, trebuie sa stim cine suntem si de ce scriem, iar genul acesta de reflectie are puterea de a ne face textele sa fie mai bune.

  • Atelierul de scriitura personala va avea patru componente majore:
  • Scris  (exercitii de scriere creativa, scrisul si rescrisul povestii personale);
  • Citit (de la un curs la altul citim eseuri personale si le dezbatem impreuna);
  • Craft/Tehnica (de ce si cum functioneaza anumite structuri, inceputuri, scene, s.a.m.d.);
  • Conversatie (despre ce am scris, ce am citit).

Pana la finalul cursului, fiecare participant va fi scris si rescris o poveste personala. Ideal, veti dezvolta un simt care va va determina sa fiti mult mai atenti si mai deschisi la oamenii din jur si la povestile lor.
Lector: Ana Maria Ciobanu
Data incepere: 11 aprilie 2013; Ora curs: 19:00
Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron (5 sedinte)
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la contact@victoriei.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top