Film

Atelier pentru profesori – Educatie prin film documentar

Organizatori: ActiveWatch in parteneriat cu Asociatia One World Romania si DocWest – Centrul de Cercetare si Productie de Film Documentar al Universitatii Westminster, Londra. 
Atelierul este dedicat profesorilor care predau educatie civica, discipline socio-umane si istorie, dar si optionalul „Competenta in mass media”. Indrumatori: Alexandru Solomon si Adina Bradeanu.
Cei de la OWR isi propun sa descopere impreuna cu profesorii avantajele utilizarii filmului documentar in activitatea didactica si pedagogica. Pe parcursul atelierului de sase ore, participantii se vor familiariza cu modalitatile de descifrare a filmului documentar si vor invata strategii de folosire a filmului la clasa – pregatirea proiectiei, vizionarea, exercitii de descifrare a filmului (limbaj vizual, constructie narativa, subiect), stimularea dezbaterii pe teme sociale, culturale sau istorice. Filmul documentar Scoala noastra al Monei Nicoara (One World Romania 2012), pe care-l propunem in acest atelier abordeaza problematica discriminarii, a participat la peste 50 de festivaluri de film documentar si este folosit de profesori din Statele Unite ale Americii in programul „Reel Education”.
Filmul nu inlocuieste lectia, dar o completeaza si actioneaza ca un catalizator.” (Alexandru Solomon)
La incheierea atelierului, participantii vor primi diploma de participare si DVD-ul cu filmul documentar vizionat, alaturi de brosura de prezentare a tehnicilor de utilizare a filmului documentar la clasa.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top