Film

Atelierul “The Filmmaker’s Development Toolkit” in cadrul OWR 2013

andyGlynne

Andy Glynne, castigator al premiului BAFTA pentru film documentar, vine la Bucuresti pentru a sustine atelierul celei de-a sasea editii a festivalului One World România, ce se va desfasura anul acesta intr-o formula inedita. Participantii la atelier vor invata cum sa conceapa strategia de dezvoltare a proiectului lor si elementele cheie care o compun: un proiect foarte bine scris, un pitch captivant si increzator, tehnici de lucru cu casele de productie si modalitati de abordare  a diferitelor oportunitati de finantare, printre care din ce in ce mai popularulcrowd funding.
Andy Glynne este psiholog, autor, regizor si producator de filme documentare, castigator al premiului BAFTA pentru seria de scurtmetraje documentare animate „Animated Minds” si producator al seriei „Why Poverty?”pentru BBC. Andy este director fondator al organizatiei nationale a filmului documentar The Documentary Filmmakers Group (DFG), din Marea Britanie, care activeaza din anul 2003. Andy este de asemenea managerul companiei Mosaic Films, producatoare a unor serii de documentare sociale premiate la scara globala. Andy a fost director al organizatiei caritabile One World Media si este autorul cartii de succes „Documentaries and how to make them”. De asemenea, a predat film documentar in India, Iordania, Grecia, Maroc si UK.
Discutiile din cadrul atelierului vor pleca de la analize de caz ale unor proiecte comandate si realizate, concentrandu-se apoi pe proiectele participantilor. Lucrarile se vor desfasura in limba engleza. Cei interesati trebuie sa se inscrie pana la data de 3 martie 2013, inclusiv. Vor fi acceptati maximum 8 participanti cu proiecte in curs de dezvoltare precum si 10-12 observatori.
Daca aveti un proiect in curs de dezvoltare, trimiteti un sinopsis de o pagina, cv-ul si un scurt text despre stadiul proiectului in limba engleza (daca exista material filmat, si/sau montat, etc.), la adresa: atelier@oneworld.ro. Este util sa includeti in pagina de sinopsis un link catre vimeo sau youtube cu trailerul proiectului sau cu un fragment de material montat, daca exista. Cei care doresc sa se inscrie ca observatori vor trimite un cv in limba engleza.
Se va percepe o taxa de participare de 120 ron.
Este necesara prezenta continua la programul integral al atelierului: de la 9:00 la 18:00, pe 15 si 16 martie 2013.
Atelierul este organizat de DFG (UK) si Asociatia DocuMentor (Romania), in asociere cu Festivalul One WorldRomania.
Contact: Eliza Zdru – atelier@oneworld.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top