Film

Au inceput inscrierile la Anim’est 2013

sustine-animest-2013Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est a dat startul la inscrieri! In 2013 festivalul se va desfasura in perioada 4-13 octombrie. Festivalul international de film de animatie Anim’est este un festival-competitie si se organizeaza la Bucuresti, de catre ESTENEST, asociatie culturala non-profit ce promoveaza filmul de animatie international, incurajand productia de film de animatie romaneasca.
Filmele inscrise in competitie trebuie sa corespunda definitiei filmului de animatie propuse de ASIFA, Asociatia Internationala a Filmului de Animatie: “Arta animatiei este crearea de imagini in miscare prin manipularea unor tehnici diverse, exceptand metodele si tehnicile de filmare directa.”
Perioada organizarii festivalului si date-limita:
Anim’est 2013 se va desfasura la Bucuresti, intre 4 si 13 octombrie 2013.
Formularul de inscriere, dvd-ul si documentatia vor fi primite pana la 15 iunie 2013.
Fisierele .mov H264 HD si peliculele de 35 mm selectate trebuie sa soseasca pana la 15 septembrie 2013.
Sectiunile festivalului:
Anim’est are sapte sectiuni competitionale:
1. Film de scurt metraj – mai putin de 50min.: filme scurte de animatie realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a anim’est.
2. Film de lung metraj – peste 50min.: filme de animatie de lung metraj realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a Anim’est.
3. Videoclip si spot publicitar: filme de animatie scurte in care muzica insoteste cel putin 80% din lungimea filmului sau un spot creat la cerere pentru promovarea unui produs, a unui serviciu, a unei firme sau a unui eveniment.
4. Film creat de studenti: filme scurte de animatie create de catre un student sau de catre o scoala de animatie dupa 1 ianuarie 2011, neprezentate la nici o editie anterioara a Anim’est.
5. Film romanesc de scurt metraj: filme de animatie, productii sau co-productii romanesti, realizate dupa 1 ianuarie 2011.
6. Balkanimation: filme de scurt metraj provenind din Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, FRI Macedonia, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia sau Turcia, produse dupa data de 1 ianuarie 2011.
7. Minimest: filme de animatie scurte cu tematica potrivita pentru spectatori cu varsta intre 4 si 14 ani, realizate dupa 1 ianuarie 2011, care nu au mai fost prezentate la o editie anterioara a Anim’est.
Va rugam trimiteti filmele si documentatia la:
Asociatia ESTENEST
Str. Drumul Taberei Nr. 92, Bl. C7, Sc. F, Ap.235, Sector 6, cod postal: 061406
BUCURESTI
Puteți consulta regulamentul AICI.
Filmele pot fi înscrise prin completarea FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top