Film

Au început înscrierile pentru cea de-a 9-a ediţie a Premiilor Gopo

Cea de-a noua ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 30 martie 2015, în Bucureşti.

gopo2014Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.
De-a lungul celor opt ediţii ale Galei Premiilor Gopo, profesionişti din toate domeniile cinematografiei româneşti au fost recompensaţi pentru performanţele lor.
În 2014, cu filmul Poziţia copilului, Călin Peter Netzer şi-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu (scris împreună cu Răzvan Rădulescu). Actorii din film au obţinut, pentru perfomanţele lor, premiile de interpretare la categoriile Cea mai bună actriţă în rol principal (Luminiţa Gheorghiu), Cel mai bun actor în rol secundar (Vlad Ivanov) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Ilinca Goia).
Înscrierile pentru cea de-a 9-a ediţie a Premiilor Gopo au loc în perioada 26 ianuarie – 6 februarie 2015. Eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2015 sunt lungmetrajele şi scurtmetrajele româneşti sau realizate în co-producţie cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile şi micile ecrane din România şi în festivaluri competitive (naţionale sau internaţionale) în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014.
Conform regulamentului Premiilor Gopo, toate filmele de lungmetraj de ficţiune şi documentar, care au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică (în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet) vor fi luate în considerare de către juriul de preselecţie. Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fişe tehnice pentru a asigura acurateţea informaţiilor vehiculate în procesul de jurizare şi nominalizare, precum şi o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.
În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile Cel mai bun film documentar, Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune şi Cel mai bun scurtmetraj documentar, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în calcul de către juriul care va decide nominalizările. Pentru fiecare film înscris se vor trimite fişa tehnică completă şi câte 11 DVD-uri (unul pentru fiecare membru al juriului de nominalizări), prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiunea Preselecţie Premiile Gopo, pe adresa Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR): Str. Popa Soare nr. 52, et. 1, ap.4, sector 2, Bucureşti, în atenţia dnei. Roxana Elekes (Coordonator producţie Premiile Gopo).
Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fişa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să o trimită în format electronic pe adresa roxana.elekes@premiilegopo.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top