Film

Au inceput inscrierile pentru competitiile de scurtmetraj ale Festivalului Anonimul

Au început înscrierile pentru competițiile de scurtmetraj ale Festivalului de Film Independent Anonimul, ce se va desfășura între 11 și 17 august, în Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), informează site-ul oficial al evenimentului.

festivalul-de-film-anonimul-1024x702Programul Festivalului cuprinde trei secțiuni competiționale: Competiție Lungmetraj, Competiție Scurtmetraj Ficțiune și Competiție Scurtmetraj Animație.
Pentru înscrierea filmelor în festival nu se percepe taxă. Premiile vor fi acordate exclusiv de public prin vot exprimat.
Programele necompetitive ale festivalului sunt: Panorama internațională — filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective; Secțiunea OFF Românesc cu proiecții de filme românești de lung, mediu și scurtmetraj; Proiecții speciale cu tematici ecologice& globale& programe speciale; Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reprezentanții filmelor proiectate la festival, dezbateri publice cu realizatori de film, critici de film, invitați.
Competiția prezintă șapte filme de lungmetraj, propuse de selecționerul festivalului. Pentru această secțiune nu există posibilitatea de înscrieri directe și pot participa în competiție doar filme produse după 1 ianuarie 2013. Proiecția filmelor se va face de pe pelicula 35 mm și doar în cazul filmării originale în sistem video proiecția se va face din format video. Fiecare film de lungmetraj va avea un delegat prezent la festival, costurile fiind suportate de Fundația Anonimul.
În competiția de scurtmetraj vor intra producții de ficțiune și scurtmetraje de animație pe baza selecției făcute de echipa de selecție a festivalului.
Înscrierile pentru selecție în Competiția de Scurtmetraj Ficțiune și Scurtmetraj Animație Anonimul 2014 sunt deschise până pe 31 mai. Vor fi admise la preselecție doar filmele care îndeplinesc următoarele condiții: sunt produse după 1 ianuarie 2013; nu depășesc 20 de minute; sunt subtitrate în engleză, dacă dialogul este în altă limbă decât engleza.
Dosarele de înscriere trebuie trimise pe adresa Fundației Anonimul (Piața Națiunile Unite nr. 3-5, bloc B2, parter, sector 4, București).
Publicul va atribui în cadrul festivalului următoarele premii, prin vot: Cel mai bun lungmetraj (3.000 de dolari), Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune (1.000 de dolari) și Cel mai bun scurtmetraj de animație (1.000 de dolari).

via AgerPress

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top