Teatru

Auditie Nationala – Festival dedicat tinerilor actori, 5-6 iulie

auditie_11Vă invităm la primul festival dedicat absolvenților de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ București (5, 6 iulie), sub forma unei audiții naționale. Universitatea – spațiu de cercetare și creație în care actorii se formează – devine un liant între cadrul experimentelor și căutărilor individuale și de grup din școală și lumea teatrului din România.
Audiția Națională – primul festival dedicat tinerilor actori – este o ocazie majoră de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație, de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.
Festivalul se adresează tinerilor actori – cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional – angajat, independent etc.
Audiția Națională este organizată de către UNATC București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, și trei case de producție (Libra Film Productions, Mandragora, 4 Proof), și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.
Audiția Națională se desfășoară în două etape: o primă etapă constă în trimiterea unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show, one woman show până pe data de 20 mai, pe adresa auditienationala@unatc.ro.
Juriul care face selecția înregistrărilor este format din profesori ai UNATC București: Tania Filip, Doru Nițescu, Radu Gabriel, Mihaela Sârbu, Carmen Stanciu. Toți cei selectați vor participa la o a doua etapă a Audiției – 5, 6 iulie – la București.
Juriul final al Audiției naționale va cuprinde profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și trei regizori de film.
Festivalul este competitiv. Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2013-2014 și în roluri acordate de regizorii de film.
Fiecare participant la Audiția Națională va prezenta un monolog de maxim 10 minute, la alegere.

Vrei să joci? Trebuie să fii văzut!

PARTICIPĂ LA AUDIȚIA NAȚIONALĂ!

 

Regulamentul Audiţiei Naţionale:

  1. La Audiţia Naţională pot participa absolvenţi licenţă şi master, specializarea arta actorului, ai unei facultăţi de teatru din România de stat şi privată.
  2. Participanţii trebuie să aibă până în 35 de ani.
  3. Pentru înscrieri participanţii trebuie să trimită până pe 20 mai 2013, la adresa de e-mail: auditienationala@unatc.rourmătoarele:[i]
  • O înregistrare cu un one man/woman show de 7-10 minute
  • CV-ul
  1. În perioada 21 mai – 10 iunie 2013 va avea loc o selecţie a înregistrărilor trimise. Juriul de selecţie va fi format din: Radu Gabriel, Mihaela Sârbu, Tania Filip, Carmen Stanciu şi Doru Niţescu.
  2. Toți cei selectați vor fi programaţi în zilele de 5 şi 6 iulie 2013 pentru a susţine, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, one man/woman show-ul de 7-10 minute trimis pe suport video la înscriere. Cel de-al doilea juriu va fi format din: Alexandru Darie, George Ivaşcu, Florin Călinescu, George Mihăiţă, Mihaela Păun, Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu şi Adrian Titieni.

Drumul şi cazarea nu sunt decontate.
[i] Cerinţele pentru înscriere trebuie trimise într-un folder cu numele dumneavostră

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top