Muzica

Balanescu Quartet aduce omagiu Mariei Tanase la Balkanik Festival!

Cea de-a treia editie a Balkanik Festival, marea petrecere a toamnei care incinge spiritele romanilor si strainilor, va avea loc intre 13 si 15 septembrie, in Gradina Uranus, din Bucuresti.
Pe langa selectia anuala de trupe care participa in fiecare an la crearea unei atmosfere balcanice incendiare, unice in Romania, anul acesta, pe scena festivalului, aducem un omagiu memoriei Mariei Tanase, cea care a dus muzica traditionala, din restaurante, pe marile scene ale lumii si la marile festivaluri de muzica. in 2013, se implinesc 100 de ani de la nasterea marii artiste si o jumatate de veac de la trecerea ei in nefiinta.
Pornind de la cantecele Mariei Tanase, Alexander Balanescu a creat noi compozitii, in faimosul album Maria T, filtrand spiritul est-european al cantecelor originale, prin experienta lui occidentala. Recitalul este insotit de vizualuri din arhiva de filme a Mariei Tanase si de vizualuri semnate de Klaus Obermaier, media-artist si coregraf consacrat. Alexander Balanescu este considerat unul dintre cei mai vizionari violonisti contemporani, dar si un prolific compozitor. Nascut si crescut in Romania, si-a facut studiile la renumite scoli de muzica din Ierusalim, New York si Londra, unde s-a stabilit si unde inregistreaza la casa de discuri Mute Records din Londra, casa de discuri a unor trupe ca Depeche Mode sau Moby. in 1979, a devenit liderul grupului Michael Nyman, cu care a concertat in intreaga lume, iar in anii 80, a lucrat alaturi de cele mai importante grupuri muzicale ale momentului. A inregistrat si cantat cu Pet Shop Boys, a facut parte din Arditti Quartet, a infiintat Alexander Balanescu Quartet, faimos in Europa si Statele Unite si a colaborat cu renumiti regizori de film, ca Peter Greenaway.
Vineri, 13 septembrie, pe scena Balkanik Festival, vor concerta Kal din Serbia si Fanfara Ciocarlia din Zece Prajini, sambata, vor putea fi ascultati Alexander Balanescu Quartet si Taraful Haiducilor din Clejani, iar duminica, Kottarashky and The Rain Dogs din Bulgaria si Mitsoura din Ungaria.
Pana pe 5 septembrie, abonamentele pot fi procurate cu 25 la suta reducere, la doar 98 de lei. Pretul unui bilet pe zi este de 50 de lei.
Biletele se gasesc in Reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, Carturesti, la Call Center 1951 si pe www.eventim.ro)
http://www.eventim.ro/ro/bilete/balkanik-bucharest-gradina-uranus-325297/event.html#
Pe myticket.ro, Magazinele Diverta, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu
https://www.myticket.ro/evenimente/balkanik-festival-gradina-uranus-bucuresti-15-septembrie-2013.html
si bilete.ro, Posta Romana, magazinele Inmedio, Germanos, Casieria Palatul National al Copiilor Bucuresti, Casieria Metrou Unirii 1 Bucuresti.
http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=3655
Eveniment organizat de: Asocia?ia Culturala Metropolis
Powered by Metropolis Film
Cu sprijinul: Institutului Cultural Roman, Arcub, Primaria Sectorului 5
Sponsori: Apa Nova, Ciuc
—————————————————————————————————————–
Despre Asociatia Culturala Metropolis:
Asociatia Culturala Metropolis, infiintata de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tanar, precum Festivalul International de Film pentru Copii KINOdiseea, si Caravana Metropolis- Cinema in aer liber.

balkanik_2013_maria_tanase

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top