Film

Balanescu Quartet, „Maria T.” si TIFF 2014

Un spectacol de neuitat la TIFF 2014 va fi „Maria T”, al Bălănescu Quartet, luni, 2 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.

balanescu-alex-portraitInspirat de melodiile Mariei Tănase, Alexander Bălănescu a creat noi compoziții, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale prin experiența sa occidentală. Recitalul este însoțit de un spectacol vizual, o combinație de imagini din arhiva de filme a Mariei Tănase și vizualuri semnate de renumitul media artist și coregrafKlaus Obermaier. Prețul unui bilet este 30 de lei.
Alexander Bălănescu, considerat unul dintre cei mai vizionari violoniști contemporani, dar și un prolific compozitor, a crescut în România, și-a făcut studiile la Ierusalim, New York și Londra și a concertat în întreaga lume, în anii 80, ca lider al Michael Nyman Ensemble. A înregistrat și cântat, printre altele, cu Pet Shop Boys și Grace Jones și a compus coloana sonoră pentru numeroase filme. Printre acestea, Angels & Insects (r. Philip Haas), Il Partigiano Johnny (r. Guido Chiesa), Eisenstein (r. Renny Bartlett). Artistul poate fi văzut și ascultat și marți, 3 iunie, de la 22.00, la Casa TIFF. Intrarea costă 15 lei.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top