Muzica

BALKANIK! FESTIVAL, editia a II-a

Odata cu coacerea strugurilor si cu echinoctiul de toamna, sarbatorim din nou spiritul balcanic, traditiile, autenticitatea regiunii noastre, prin muzica, dans si multa veselie. Balkanik Festival se afla anul acesta la cea de-a doua editie si va avea loc, ca si in Gradina Uranus din Bucuresti, intre 21 si 23 septembrie. Balkanik Festival este primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania, iar in centrul sau se afla omul, multiculturalismul si expresia umana in cea mai pura si autentica forma.
Din 2011, Balcanii si-au deschis portile catre Europa. In Romania au luat nastere unele dintre cele mai vechi si longevive trupe de muzica balcanica. Potentialul tarii noastre in acest domeniu artistic este foarte mare, insa evenimentele care sa aduca in atentia publicului muzica etnica si noile tendinte, amestecul intre vechi si nou, au fost pana acum sub nivelul cererii. Interesul fata de muzica balcanica a crescut in ultimii ani iar in cadrul festivalului, publicul bucurestean, roman si publicul de pretutindeni, dornic sa descopere autenticul regiunii noastre, au ocazia sa asculte live formatii indragite si autentice romanesti si din intreaga zona a Balcanilor.
Trei zile si trei nopti, ca la petrecerile imparatesti, vor fi incununate de muzica unor artisti de talie internationala, din Serbia, Ungaria, Turcia, Bulgaria si Romania, indragiti de publicul amator de muzica balcanica. Patru dintre formatiile prezente se afla pentru prima data la Balkanik Festival, iar la cererea publicului, Baba Zula se intoarce pe scena festivalului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top