Film

Best of Animest la Astra Film Cinema

Programul Best of Animest, conceput de Astra Film Cinema și Animest, aduce la Sibiu cele mai apreciate creații din ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film de Animație. Joi, de la ora 19:00, pasionații de animație de toate vârstele au oportunitatea de a vedea 9 dintre filmele premiate la Animest 2018.

Cele 9 filme proiectate propun o imersiune în lumea animată și invită la o experiență cinematografică ce impresionează printr-o vastă colecție de povești ce abordează teme actuale, atingând totodată o paletă largă de emoții și inovații în ce privește reprezentarea animată. Publicul va fi transpus în universuri alternative grafice și spectaculoase și va putea afla povestea unui robot rebel („Clandestiny” Mastodon, regia: BlinkMyBrain – Cel mai bun videoclip), va experimenta relațiile interpersonale prin intermediul unui burete (Losing the sponge, regia: Leto Stojanovic Meade – Mențiunea juriului pentru film studențesc) și va păși în încăperile unui muzeu de artă unde se învață serios și sincer (Muteum, regia: Äggie Pak Yee Lee – Cel mai bun film studențesc).
Once in the fields of boredom, regia Teele Strauss, cealaltă mențiune a juriului pentru film studențesc, este un scurt metraj despre doi iubiți care duc o luptă nemaipomenită cu plictiseala. Premiat la categoria Cel mai bun scurtmetraj, filmul Ride, regia: Paul Bush, descrie o călătorie idealizată a unui motociclist în natură și viitor, iar Weekends (regia: Trevor Jimenez), preferatul publicului Animest, intercalează momente suprarealiste cu realități domestice din viața unui băiețel după divorțul părinților.
Un safari cu peripeții al unui cuplu uitat în sălbăticie este subiectul filmului Wildbeest, regia Matthias Phlips, Nicolas Keppens – Mențiunea juriului pentru scurtmetraj, iar copiii prezenți la proiecție vor fi încântați de aventurile unui grup atipic format dintr-o fetița, un băiețel și un norișorîn filmul Ella, Oscar and Hoo (regia: Emmanuel Linderer), desemnat Cel mai bun film pentru copii. Cel mai bun film românesc, Monster, în regia Laurei Pop, redă călătoria spirituală a unei tinere care caută împăcarea cu sine și cu cei din jurul ei și așteptă de asemenea să fie descoperit joi, ora 19:00, la Astra Film Cinema.
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, înființatîn 2006, este cel mai mare festival de film din București și unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animație din Europa.
Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun învânzare cu 15 minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (PiațaMică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0269.202.430

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top