Muzica

B’estfest Summer Camp se muta pe domeniul Palatului Mogosoaia

bestfest-2014Din 2014, B’ESTFEST Summer Camp isi primeste publicul intr-o casa noua, mai verde, mai frumoasa si mai aproape de Bucuresti. Fanii festivalului se vor bucura de trei zile de muzica live si distractie fara limite pe domeniul Palatului Mogosoaia, in perioada 31 iulie1,2 august 2014. 
Dupa 3 editii petrecute in B’ESTFEST Park – Tunari si un nou record de audienta cu peste 28000 de spectatori intr-o singura zi, cel mai mare festival din Romania isi continua povestea, pregatindu-se de un nou capitol. Incepand cu editia urmatoare,B’ESTFEST va avea loc intr-un cadru complet nou, pe domeniul Palatului Mogosoaia. Despre motivele care au stat in spatele acestei decizii, vorbeste deschis Laura CoroianuCEO Emagic: “Schimbarea a venit oarecum firesc. Dupa 3 editii petrecute intr-un camp deschis, ne-am dat seama ca este momentul sa dam pagina si sa aducem ceva nou publicului nostru. Un festival la iarba verde este foarte frumos…un festival la iarba verde, cu poienite, cladiri brancovenesti, labirinturi de copaci si mult mai multa umbra in mijlocul verii…este insa perfect! Iar domeniul Palatului Mogosoaia ofera cadrul ideal pentru ceea ce inseamna festivalul B’ESTFEST!
Situata in imediata apropiere a Bucurestiului, Mogosoaia ascunde un peisaj inedit in care natura si istoria se imbina perfect, transformand intregul domeniu intr-un taram de poveste. O padure impresionanta cu alei strajuite de copaci seculari, luminisuri la margine de lac si gradini de vara pline de culoare incercuiesc Palatul Mogosoaia, o bijuterie a arhitecturii brancovenesti. Domeniile poarta cu ele o particica importanta din istoria poporului nostru. Din vremurile inceputului existentei frumoasei constructii, in epoca Brancoveneasca, trecand prin perioada in care a fost resedinta pentru Martha Bibescu si ajungand in zilele noastre, aceste locuri au fost invaluite de misterele diferitelor epoci, pastrand file din istoria ce s-a scurs intre zidurile Palatului. Construit la inceputul secolului 18 in stil arhitectural romanesc renascentist, cu un amestec de elemente venetiene si otomane, Palatul Mogosoaia a fost in posesia familiei Brancoveanu timp de 120 de ani, trecand apoi in proprietatea familiei Bibescu. Martha Bibescu a fost cea care s-a ocupat de renovarea cladirii incepand cu 1912, transformandu-l intr-un adevarat centru al lumii nobiliare, un loc de adunare a marilor spirite aristocratice ale inceputului de secol, imaginea sa fiind asociata invariabil cu renasterea palatului, devenit monument istoric.
Intregul domeniu este astazi un loc special de relaxare, atat de aproape de Bucuresti, insa atat de diferit de agitatia urbana, oferind toate premisele unui set-up perfect pentru cel mai mare festival de muzica din Romania. Fanii B’ESTFEST vor descoperi un peisaj primitor, perfect pentru muzica buna si distractie fara limite. Turismul de festival va capata la randul sau noi valente, oferind publicului strain sansa de a admira o adevarata capodopera arhitecturala, intr-un context inedit.
Decizia de a muta cel mai mare festival de muzica din Romania pe domeniul Palatului Mogosoaia a fost imbratisata inca de la inceput de Primarul Comunei Mogosoaia, domnul Paul Precup, care de ani de zile organizeaza evenimente cultural sportive in Mogosoaia „A fi gazda B’ESTFEST reprezinta o recunoastere a demersurilor noastre din ultimii ani de a pozitiona Mogosoaia ca locul unde activitatile artistice de calitate vor fi mereu sustinute si incurajate. Incepand cu anul in curs toate evenimentele teatral-muzicale organizate de Primaria Mogosoaia si-au gasit locul in parc, la umbra „Stejarului Artei” sub denumirea de Kulturestock Mogosoaia. Datorita experientei pe care o avem in realizarea de evenimente ne vom implica direct in cadrul B’ESTFEST prin organizarea unei game variate de activitati de recreere. Deoarece stim ca spectatorii festivalului sunt nerabdatori sa afle ce le vom pregati, voi dezvalui doar una dintre ele si anume wakeboardingul. Lacul Mogosoaia este singurul centru din tara in care se practica acest sport. 
Bogdan Cornel Popa, Director General al Centrului Cultural „Palatele Brancovenesti” sustine la randul sau aceasta initiativa: „Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti”, institutie ce apartine Primariei Municipiului Bucuresti, a organizat, in ultimii ani, multe evenimente culturale de exceptie care au incantat publicul. Anul viitor, vom face un pas inainte, vom gazdui unul dintre cele mai mari festivaluri internationale din sud-estul Europei, B’ESTFEST. Sper ca domeniul brancovenesc sa-i determine atat pe invitatii straini care nu l-au descoperit inca, cat si pe cei din tara, sa revina, an de an, in acest spatiu plin de istorie!”
Noul set-up va pastra principalele atractii cu care festivalul si-a obisnuit publicul de-a lungul ultimelor trei editii, insa totul va fi adaptat noului spatiu. “Vom merge pe aceeasi idee ca si pana acum: B’ESTFEST este un festival pentru toata lumea, astfel incat nu vom renunta la jocuri, spatii de relaxare sau creatie, sporturi mai mult sau mai putin extreme, terase, scene sau alte zone cu care fanii festivalului sunt deja familiarizati. Totul insa va fi pus intr-o alta lumina datorita cadrului natural mult mai ofertant” a declarat Laura Coroianu.
Editia 2014 se va desfasura de-a lungul a trei zile, in perioada 31 iulie12 august, iar primele confirmari de artisti, precum si detalii despre bilete vor fi facute publice in perioada imediat urmatoare.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top