Teatru

Big Bang! va deschide Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va debuta vineri, 12 iunie a.c., cu un spectacol de stradă grandios produs de compania franceză Plasticiens Volants. Evenimentul va avea loc în Piața Mare din Sibiu, iar intrarea este gratuită.

big-bang-fits-ifestival

„Pregătim o ediție matură, cu promisiunea celui mai complex festival de artele spectacolului organizat vreodată pe teritoriul țării noastre. Sibiul este scena unui oraș european, un oraș care știe cum să își păstreze frumusețea și suntem mândri de asta.”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Festivalului de la Sibiu. Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 12 – 21 iunie 2015.
După ce au deschis Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, Cupa Mondială din 1998 și ediția din 2003 a Turului Franței, artiştii francezi ai trupei Plasticiens Volants au devenit cunoscuţi în întreaga lume pentru reprezentaţiile originale de stradă în care personajele gigantice prind viaţă cu ajutorul heliului. Compania se va afla pentru cea de-a doua oară la Sibiu, după ce în 2008 au susținut trei reprezentații în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Anul acesta artiștii francezi vor dirija pe cerul de la Sibiu structuri gonflabile gigantice, în două spectacole de muzică și lumini care se combină cu efecte pirotehnice: „Big Bang” (vineri, 12 iunie) și „Little Nemo in Slumberland” (duminică, 14 iunie). „Big Bang” este o saga vizuală impresionantă despre nașterea Universului, în care își dau întâlnire artiști pe picioroange și personaje gonflabile suspendate într-o coregrafie aeriană ce îți taie răsuflarea. Pentru dezvoltarea acestui spectacol artiștii francezi au avut nevoie de trei ani astfel încât să proiecteze și să testeze structurile gonflabile, ce pot depăşi chiar şi 15 metri lungime.
„Little Nemo in Slumberland” este un spectacol cu păpuși gonflabile cu o înățime de 10 metri, ce vor fi dirijate deasupra publicului pentru a da frâu liber imaginației. Micul Nemo este un personaj de desene animate creat de Winsor McCay în 1905 și promovat într-o serie de schițe în New York Herald Tribune. Spectacolul de la Sibiu recreează o lume a viselor și a culorilor în care au loc, cu un umor subtil, cele mai neobișnuite călătorii ale subconștientului. Pentru spectacolele din Piața Mare din Sibiu organizatorii vor aduce peste 600 de metri cubi de heliu și vor mobiliza o echipă tehnică formată din peste 35 de ingineri și mânuitori.
Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu își propune să continue tradiția unei oferte culturale la cel mai înalt nivel. Timp de zece zile, oraşul Sibiu se transformă într-o scenă uriaşă cu artişti din toate colţurile lumii ce prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ şi instalaţii, dar și expoziții, conferințe, lansări de carte sau filme în peste 60 de spaţii, printre care pieţe publice, biserici, situri istorice, pub-uri şi clasicele săli de spectacol.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa).
Programul celei de-a XXII-a ediţii va fi disponibil pe sibfest.ro, în luna aprilie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top