Carte

Bookfest 2013 anunta un maraton cultural

Au mai rămas doar câteva de zile până la cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2013, cel mai aşteptat eveniment de profil din România. Cele aproape 200 de edituri participante vor aduce pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care câteva mii de titluri noi dar şi 300 de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale. Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor şi vor putea câştiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

bookfest2013

La Bookfest 2013, publicul se va bucura de spiritul tânăr al istoricului Neagu Djuvara cu ocazia lansării volumului „O scurtă istorie ilustrată a românilor” şi a sesiunii de autografe pe care o va susţine. Profesorul Lucian Boia va lansa o ediţie adăugită a volumului său de succes în 2012, „De ce este România altfel?” şi va participa la sesiunile de autografe cu ocazia lansării noului său volum, „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine”.
Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu şi Varujan Vosganian vor participa la evenimentul de lansare a antologiei de poezie „Născuţi în ’58”, coordonată de Adrian Alui Gheorghe. Binecunoscutul ziarist Mircea Carp, voce inconfundabilă a postului de radio Europa Liberă, îşi va lansa volumul de amintiri „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”.
Psihologul Aurora Liiceanu îşi provoacă cititorii cu volumul „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, şi va participa la o dezbatere pornind de la volumul „Revolta Orientului”, alături de autoarea acestuia, Carmen Gavrilă, şi Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Selma Iusuf. Analistul Emil Hurezeanu va fi prezent alături de poetul Radu Vancu la lansarea romanului „Un singur cer deasupra lor”, de Ruxandra Cesereanu.
Tot la această ediţie a Bookfest vor avea loc lansarea colecţiei „Cărţile copilăriei” şi prezentarea colecţiei „Casa Regală”, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, îşi va prezenta volumul „Sfârşitul reglementării si ultimul reglementator”, iar fostul ministru Theodor Baconschi va intra în dialog cu ziaristul Armand Goşu pe marginea volumului „Legătura de chei. O mărturie diplomatică”.
Maestrul Radu Beligan îşi va prezenta „Note de insomniac”, iar autorul va oferi autografe şi va discuta cu publicul.
Seria Maeştrii SF-ului românesc, cuprinzând „Iarba cerului” de Constantin Cubleşan, „Nopţile memoriei” de Mircea Opriţă şi „Cuadratura cercului” de Gheorghe Săsărman va fi prezentată în premieră, la Bookfest.
Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional Trei ţări, aceeaşi limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni în România 24 de invitaţi, astfel că iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania – Uwe Tellkamp şi Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia) – precum şi trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limba germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) şi Jolanda Pinel (Elveţia).
Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc între 29 mai şi 2 iunie 2013, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, şi joi, 30 mai, între orele 10.00 şi 20.00, vineri şi sâmbătă, între 10.00 şi 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă!
Programul final al evenimentelor şi toate noutăţile pregătite de edituri şi de organizatorii Bookfest 2013 vor fi actualizate atât pe site-ul www.bookfest.ro şi pe pagina de Facebook a Salonului Internaţional de Carte – www.facebook.com/BookfestRomania/ -, cât şi pe site-urile editurilor şi publicaţiilor partenere.
Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii, iar printre sponsori se numără Volksbank, BCR, Cumpăna, Urgent-Curier, ş.a.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediţie, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top