Muzica

Boris Berezovsky, “adevaratul succesor al marilor pianisti rusi” (Gramophone), vine la Festivalul Enescu

berezovsky_siteFestivalul “George Enescu” îl aduce pe scena Sălii Mari a Palatului pe unul dintre cei mai apreciați pianiști ruși ai momentului, în egală măsură iubit și de publicul din România: Boris Berezovsky. Acesta va concerta alături de Russian National Orchestra sub bagheta dirijorului român Horia Andreescu, peste exact o lună, pe 26 septembrie.
Considerat de prestigioasa revistã Gramophone drept „adevăratul succesor al marilor pianişti ruşi”, Boris Berezovsky va urca pe scena Sălii Palatului pe 26 septembrie, de la ora 19.30, alături de Russian National Orchestra, sub bagheta cunoscutului dirijor român Horia Andreescu. Este parte din tradiția Festivalului să aducă împreună, pe aceeași scenă, mari nume ale muzicii străine și ale muzicii românești. În prima parte a serii este programat Concertul Nr. 1 pentru Pian şi Orchestră în Mi bemol Major S.124, de Franz Liszt, avându-l ca solist pe Boris Berezovsky. A doua parte a programului marchează, de asemenea, un eveniment extraordinar: alături de Russian National Orchestra, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, Corul Filarmonicii “George Enescu”, cu Ion Iosif Pruner la pupitru va interpreta Simfonia Nr. 2 de Gustav Mahler. Soliste vor fi celebra soprană Anita Hartig și mezzo-soprana Bernarda Fink.
Boris Berezovsky este unul dintre cei mai apreciați pianiști ai momentului. După debutul său, în anul 1988, pe scena prestigioasei Wigmore Hall, publicația “The Times” scria că are “o virtuozitate incredibilă și o forță formidabilă”. Doi ani mai târziu, în 1990, Boris Berezovsky era distins cu Medalia de Aur la una dintre cele mai aclamate competiții din lume: Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova. Astăzi, Boris Berezovsky colaborează cu unele dintre cele mai importante orchestre din lume și este invitat să suțină recitaluri în cadrul celor mai cunoscute evenimente de gen, precum seria recitalurilor de pian ale Filarmonicii din, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe mari scene: Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Brussells, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena. În anul 2006, pianistul a fost desemnat Cel mai bun solist al anului în cadrul BBC Music Magazine Awards.
Concertul susținut de Boris Berezovsky la București va avea loc cu casa închisă, însă sunt disponibile bilete pentru transmisiunea live în sala de cinema, la Grand Cinema Digiplex .

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top