Film

Brașov, prima oprire a caravanei Docuart, 1 martie

Caravana Docuart debuteaza cu o prima oprire in orasul Brașov. Sambata, pe data de 1 martie, la Sala Patria vor fi proiectate documentare premiate la a II-a editie a „Bucuresti Docuart Fest” 2013, realizări cinematografice ale unor regizori consacrati, dar si documentare studentesti menite sa incurajeze cineastii inraiti si sa sprijine tinerele talente.

In acest scop vor fi tinute discutii libere cu oameni din culisele unor documentare romanesti prestigioase care isi vor gasi loc printre proiectiile de sambata.
„Tuturor ne plac filmele. Sîntem destul de mulți cei cărora ne plac documentarele. Acestea sunt, din fericire, o «specie» pe cale de expansiune. Am fost martorul direct al acestei expansiuni anul trecut, la ediția a doua a Festivalului București Docuart Fest, care a fost o frumoasă reușită. Și, atunci, ne-am gîndit c-ar fi păcat să nu continuăm cucerirea de noi teritorii. Începem o caravană, unde vă invităm la o întîlnire cu oameni frumoși și triști, cu exploratorii de pe aici și de pe…acolo, cu întîmplări anonime transformate în povești de către… «neobosiții povestași»  contemporani, regizorii. Enjoy!  spune Florin Barbu, criticul de film care va susține mesele rotunde din cadrul caravanei.
Documentarele proiectate în Caravana Docuart înglobează teme diverse și despică subiecte poate comune în moduri neașteptate. Proiecțiile incluse în program îl aduc așadar în discuție pe Emil Racoviță, prezintă o altă poveste a revoluției din ’89 și subliniază diverse aspecte sociale precum lumea nevăzută a nevăzătorilor și fenomenul părinților plecați la muncă peste granițe, dar și efectul acestui fapt asupra copiiilor.
„Sunt foarte fericită că «aici… adică acolo» ajunge la Brașov, orașul meu natal. E important pentru mine și pentru film să fie proiectat în Brașov, pe de o parte din motive personale, de suflet, iar pe de alta parte pentru că tema filmului e foarte actuală și aici, ca de altfel în toată țara. Ca și alte milioane de români, mulți brașoveni sunt nevoiți să lucreze în străinătate și trăiesc separați de cei dragi, care au rămas acasa și care, la fel ca Sanda, personajul principal din documentar, sufera în tăcere”, spune Laura Căpățână Juller, regizorul documentarului „aici… adică acolo”. Laura va însoți Caravana Docuart în toate cele 5 orașe pentru a purta un dialog cu cei prezenți în sală.
Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar București Docuart Fest. Proiectul caravanei este organizat de asociația Docuart cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei). Partener principal, Primăria Municipiului Brașov.
Sunteți așteptați într-o primă zi de primăvară în lumea documentarului.
Echipa Docuart mulțumește partenerilor media locali și primăriei municipiului Brașov pentru sprijinul acordat acestui eveniment.
Mărțișorul nostru pentru voi este intrarea liberă!

Afis_caravana_BV

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top