Teatru

Bucharest Fringe, un maraton de teatru independent

Sigla-MTI-3-300x300Cea de-a treia ediție a Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” se va desfășura în perioada 27 Septembrie – 06 Octombrie 2013 în mai multe spații independente din București.
Festivalul își propune să promoveze mișcarea teatrală independentă – organizațiile, spațiile de spectacole din București – și să ofere publicului și criticilor o selecție de spectacole din toate zonele performative: teatru, teatru-dans, performance, spectacole alternative, spectacole ale școlilor de teatru. Biletele vor putea cumpărate la prețuri reduse față de cele practicate în mod obișnuit în locațiile-gazdă.
În festival se pot înscrie spectacole care au avut premiera în perioada 01 septembrie 2012 – 31 august 2013. Selecția spectacolelor va fi realizată de un juriu format din criticii de teatru Andreea Dumitru, Cristiana Gavrilă și Ionuț Sociu. Aceștia vor alege un număr de 15-20 de spectacole, cele mai reprezentative și inovative titluri ale stagiunii precedente.
Trupele și organizațiile independente sunt așteptate să se înscrie pentru selecție la adresa contact@teatrul.ro și pe pagina de Facebook până la data de 15 septembrie 2013.
În cadrul festivalului vor fi acordate un număr de șapte distincții: premiul pentru cel mai bun spectacol, pentru cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, premiul special pentru debut, premiul de originalitate, premiul pentru cel mai bun actor, respectiv pentru cea mai bună actriță.
Pe langă spectacole, festivalul va include o masă rotundă cu privire la mișcarea teatrală independentă din România, tendințe și mijloace de întărire a organizașiilor de profil, lansări de carte, discuții cu publicul, spectacole pentru copii, spectacole alternative și un concert de închidere.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top