Muzica

Bucuresti, capitala jazz-ului mondial: 27 trupe din 22 de tari – Europa, SUA, America de Sud

Bucharest International Jazz Competition, desfasurat sub egida EUROPAfest aduce pe scenele Capitalei 27 de trupe din 22 de țari: Argentina, Austria, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Croația, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Indonezia, Islanda, Italia, Mexic, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, SUA, Ucraina, UK, Ungaria, Uruguay.
Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul prezinta concerte de excepție, jam sessions și workshopuri.

europafest_2014

Anul acesta jazz-istul american Mike Davison va susține workshop-ul „Cuba: Rhythm in Motion”, iar jam session-urile vor alatura artiști cu backgrounduri culturale diferite. Publicul va vedea cum suna jazz-ul din S.U.A. alaturi de cel european și sud-american. Cu evenimente internaționale prestigioase in portofoliu, participanții vor transforma Bucureștiul in capitala jazz-ului mondial.
Publicul va cunoaște noile tendințe, proiecte indraznețe, “crème de la crème” ale noii generații de jazz mondiale, concepte bine definite toate prezentate in evoluții inedite.
Daca jazz-ul inseamna versatilitate, forța și libertate prin excelența, evenimentul EUROPAfest – 100% jazz este o adevarata explozie de culoare și energie. Totul se petrece spontan, bazandu-se pe inspirație, talent și pe improvizația de moment. Forța pozitiva pe care o genereaza jazz-ul și proiectele trupelor țin salile pline de fiecare data. In 2013, EUROPAfest – 100% jazz and more se va derula la Teatrul Odeon, Sala Arcub, New Academy of Music, Spațiul public European, dar și in spații neconvenționale precum clubul Loft.
De-a lungul celor 7 ediții, Bucharest International Jazz Competition a capatat reputația de cel mai puternic concurs internațional de jazz din regiune și a fost cotat de catre BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa.
Sub sloganul “It’s all about live-quality-music !” EUROPAfest 2013 se deruleaza intre 9 și 25 mai, oferind concerte de jazz, blues, pop și clasic cu peste 300 muzicieni din 52 țari. Agenda sa cuprinde: Europe’s Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internaționale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival’s corner și Gala. Agenda completa a festivalului și informații despre bilete pot fi gasite pe site-ul www.jmevents.ro sau urmarind pagina de facebook EUROPAfest.
Informații suplimentare și fotografii :
0720.31.61.62 | 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top