Film

„Bucuresti Docuart Fest” – editia a II-a

docuart-2012Festivalul de film documentar „București Docuart Fest” – ediția a II-a – vă propune patru zile de proiecții defilm documentar, însoțite de sesiuni de întrebări și răspunsuri, o secțiune competitivă de film documentar adresată realizatorilor de film documentar, precum și o secțiune competitivă adresată studenților. Ediția a doua a festivalului de film documentar „București Docuart Fest” va avea loc în perioada 26 – 29 septembrie 2013. Până atunci puteţi vedea online filme documentare, în mod legal, pe docuArt.ro.
Proiectul cultural este organizat de Asociaţia Docuart cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Național Cultural. Evenimentul se va desfășura la Cinemateca Română – Sala Eforie. Tot pentru această ediție organizatorii au pregătit trei sesiuni de Master Class, mese rotunde susținute de nume remarcabile ale cinematografiei românești, care vor aduce în discuții subiecte precum „Documentarul românesc, prezent sau nu pe piețele internaționale”, „Cât de prezent este filmul documentar în viețile noastre?”, „Ce putem face prin și cu ajutorul filmului documentar?”,”Profesia de documentarist” etc.
În perioada 15 iunie – 15 iulie 2013 Asociația Docuart va lansa sesiunea de înscriere la secțiunile competitive din cadrul festivalului, urmând ca în luna august să anunțe lista filmelor care vor intra în concurs. Obiectivele festivalului sunt descoperirea filmelor documentare românești, promovarea creațiilor de film documentar ale regizorilor din noul val, precum și încurajarea artiștilor aflați la începutul carierei.
Documentarul este genul de film cu valoare de durată, purtând calitatea de document al societății și al culturii umane, iar prin platforma online docuart.ro și prin festivalul „București Docuart Fest” ne propunem să promovăm filmul documentar ca o formă de artă, ca instrument de transformare/schimbare al maselor, de creștere a sensibilității și conștientizării patrimoniului național cultural. „E demonstrat, documentarul poate lua Cannes-ul (Michael Moore), iar noi vrem să fim printre primii care remarcă și pun în valoare documentarul de calitate, valoros prin poveste, imagine și sunet”, a spus Diana Deleanu – Președinte București Docuart Fest 2013.
Prima ediție a festivalului a avut loc în noiembrie 2012 la Clubul Țăranului Român și a adunat peste 300 de spectatori. Printre invitaţii prezenți la eveniment s-au numărat Irina Margareta Nistor, Cătălin Apostol, Florin Barbu, Cornel Mihalache, Octavian Păscut, Jojo – Cătălina Grama, Diana Deleanu – Președinte al Festivalului. “Documentarul este unul dintre vehicule importante pe care le avem la îndemână pentru a putea realiza schimbările în bine la nivel social și cultural, iar cu Bucureşti Docuart Fest ne dorim să creăm un loc cât mai prielnic documentarului românesc”, Daniela Apostol – președinte Asociația Docuart.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top