Film

Bucuresti IFF 2014 – Jurii si invitatii speciali

Directorul de imagine italian Luca Bigazzi, cel care a filmat toate filmele lui Paolo Sorrentino de la Le conseguenze dell’amore (2004) incoace, va fi prezent la proiectia extraordinara cu La grande bellezza, proaspat castigator al Oscarului pentru „Cel mai bun film strain”, in cadrul Galei de deschidere a celei de-a 10-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti. Pe 27 martie, Bigazzi va sustine un Masterclass de imagine la UNATC.

20000-days-on-earth-red

Printre ceilalti invitati de marca ai festivalului ii amintim pe regizorul Sebastian Lelio, care va prezenta filmul sau, Gloria, premiat la Berlin 2013, si Brontis Jodorowski, fiul cel mare al celebrului Alejandro Jodorowski, care va prezenta proiectia speciala cu La danza de la realidad, primul film regizat de tatal sau dupa o pauza de 23 de ani, proiectat in premiera in Romania si in care joaca rolul principal.
Juriul celei de-a 10-a editii a Bucuresti IFF este format din Elena Christodoulidou, presedinte al SEE (Sud-Est Cinema Network), Stephen Locke, membru FIPRESCI si fost selectioner al Festivalului de la Berlin, Antonis Papadopoulos, Director Artistic al Festivalului de Scurtmetraj de la Drama si regizorii Miroslav Momcilovic(Serbia), Iulia Rugina, dublu premiata la editia de anul trecut, si Constantin Popescu, dublu premiat la editia din 2010 a festivalului.
Pentru al patrulea an consecutiv, festivalul va avea si un juriu al criticii, compus de aceasta data din Ileana Birsan, Cristi Luca si Cristi Marculescu.
La aceasta editie aniversara va exista, in premiera, si un juriu de tineri cinefili, format din Teona GalgotiuMatei Gaginsky si Marc Solomon.
Cei 11 jurati vor premia cele mai bune productii din competitie – in ultima secunda, in urma unor negocieri intense, celor noua filme deja anuntate li s-a alaturat un al zecelea. Este vorba de O zi din viata lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth si Jane Pollard si co-scris de Cave), probabil „docu-fiction-ul” eveniment al anului (si nu numai pentru fani), dublu premiat la Sundance 2014 (pentru regie si montaj) si prezentat la Bucuresti in premiera absoluta, intr-o proiectie unica, a doua din Europa dupa cea din februarie, de la Berlin, si simultan cu premiera de la New York.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top