Muzica

Bucurestiul devine capitala jazz-ului mondial

Intre 17 si 24 mai Bucurestiul vibreaza pe ritmuri de jazz.
Bucharest International Jazz Competition, desfasurat sub egida EUROPAfest aduce pe scenele Capitalei 22 de trupe din 21 de tari: Bulgaria, Canada, Cipru, Columbia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Spania, SUA, Ungaria.

Sub sloganul “100% jazz and more” evenimentul prezinta concerte de exceptie, jam sessions si workshopuri.
Anul acesta jazz-istul american Mike Davison va sustine workshop-ul „Cuba: Rhythm in Motion”, iar jam session-urile vor alatura artisti cu backgrounduri culturale diferite. Publicul va vedea cum suna jazz-ul din S.U.A. alaturi de cel european si sud-american. Cu evenimente internationale prestigioase in portofoliu, participantii vor transforma Bucurestiul in capitala jazz-ului mondial.
Publicul va cunoaste noile tendinte, proiecte indraznete, “crème de la crème” ale noii generatii de jazz mondiale, concepte bine definite toate prezentate in evolutii inedite.
Daca jazz-ul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, evenimentul EUROPAfest – Bucharest International JAZZ Competition este o adevarata explozie de culoare si energie. Totul se petrece spontan, bazandu-se pe inspiratie, talent si pe improvizatia de moment. Forta pozitiva pe care o genereaza jazz-ul si proiectele trupelor tin salile pline de fiecare data. In 2014, EUROPAfest – 100% jazz and more se va derula la Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, dar si in spatii neconventionale precum Ibis Cafe.
De-a lungul celor 8 editii, Bucharest International Jazz Competition a capatat reputatia de cel mai puternic concurs international de jazz din regiune si a fost cotat de catre BBC intre primele 3 concursuri de jazz din Europa.
Sub sloganul “It’s all about live-quality-music !” EUROPAfest 2014 se deruleaza intre 8 si 24 mai, oferind concerte de jazz, blues, pop si clasic cu peste 300 muzicieni din 45 tari.  Agenda sa cuprinde: Europe’s Day Concert, concerte live de jazz, blues, pop concursuri internationale, jam sessions, workshop-uri, caffe festival, festival’s corner si Gala. Agenda completa a festivalului si informatii despre bilete pot fi gasite pe site-ul www.jmevents.ro sau urmarind pagina de facebook EUROPAfest.
Informaţii suplimentare şi fotografii :
0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro
Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Afis Bucharest International Jazz Competition

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top