Teatru

„Călătoriile lui Gulliver”, un spectacol „mondial” la Iasi

Cel mai bun spectacol de teatru al momentului, ”Călătoriile lui Gulliver”, pus în scenă de reputatul regizor Silviu Purcărete, se va juca la Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei. Cele două reprezentaţii ale actorilor de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu vor avea loc în zilele de 20 şi 21 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.
După ce a fost jucat cu casa de bilete închisă pe cea mai importanta scenă de teatru a lumii, la Festivalul Internaţional de la Edinburgh din 2012, spectacolul „Călătoriile lui Gulliver” va ajunge la Iaşi în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei. Spectacolul „Călătoriile lui Gulliver” a primit, pe 13 mai 2013, premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala Uniter 2013 şi deţine două nominalizări la categoriile: „Cea mai bună regie – Silviu Purcărete” şi „Cea mai bună scenografie – Dragoş Buhagiar”.
Cronicile favorabile au tot curs de la premiera de anul trecut, una dintre acestea fiind semnată de Daniel Cristea – Enache: “O oră şi jumătate de Swift pus în scenă de Purcărete este un regal pentru care, la o adică, te-ai putea deplasa şi-n Scoţia. (…) Parcursul dramatic din Călătoriile lui Gulliver e foarte concentrat şi coerent, chiar dacă ruperile de ritm şi permanentul joc vizual îţi duc atenţia către toate punctele scenei.”
Spectacolul coordonat de unul dintre cei mai apreciaţi regizori români pe plan internaţional, Silviu Purcărete, a avut premiera mondială la data de 17 august 2012, în cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh, actorii sibieni jucând la King s Theatre nu mai puţin de cinci reprezentaţii în perioada 17-20 august. Pentru modul în care a gândit şi a pus în scenă spectacolul, Silviu Purcărete a fost distins La Edinburgh cu premiul „Herald Angel” şi a primit elogii pe măsură în presa de specialitate din Regatul Unit: „Regizorul Silviu Purcărete este un artist cu o viziune extraordinară. Ultima sa propunere din Festival, o adaptare strălucitoare după satira lui Jonathan Swift nu face decât să întărească reputaţia regizorului şi a companiei sale, Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu”, notează sub titlul „The Swift route to success”, Mark Brown, de la „Sunday Herald”.
Despre spectacolul regizat de Purcărete, criticul de teatru Oltiţa Cântec sublinia: “Este un spectacol extraordinar de original, care exploatează latura vizuală. Un alt moment inedit este că joacă însuşi Silviu Purcărete în spectacol, îşi împrumută vocea pe bandă, din off, naratorului. Recomand cu căldură acest spectacol şi sunt convinsă că spectatorii vor fi încântaţi de producţia lui Silviu Purcărete”.
Biletele la spectacolele şi concertele din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, ce se va desfăşura la Iaşi în perioada 14 – 23 iunie, au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online pe site-ul www.eventim.ro sau din magazinele partenere Domo, Germanos, Orange Shop, Vodafone Store, Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas din toate oraşele, precum şi prin Call Center 1951, la care se adaugă Agenţia Teatrală Iaşi (str. Ştefan cel Mare nr. 4, lângă BCR, tel. 0232-255999), dar şi punctele de informare FIE din Iaşi instalate în B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt, Piaţa Unirii şi Parcul Copou, anunţă organizatorii.

calatoriile-lui-gulliver-fie2013

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top