Film

CALL 4Projects și CALL 4Filmmakers pentru atelierul CIVIL SOCIETY PITCH

Festivalul de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania se apucă de pețit și invită organizațiile, grupurile și persoanele care luptă pentru apărarea drepturilor omului, precum și documentariștii, regizorii, producătorii de filme și artiștii vizuali din România, să se înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH ce va avea loc în perioada 26-27 martie la București, în cadrul celei de-a 9-a ediții a festivalului.

civil-society-pitch-2

CIVIL SOCIETY PITCH este o inițiativă inovatoare ce își propune să cupleze echipe mixte de profesioniști din lumea filmului și societatea civilă cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale. Regizorii, producătorii sau artiștii vizuali caută mereu subiecte interesante, unice pentru filmele și proiectele lor, iar activiștii pentru drepturile omului sunt în căutare de metode noi și creative de a crește gradul de conștientizare asupra problemelor din domeniul în care activează. O modalitate foarte bună de a semnala și a aduce în atenția publicului larg subiectele importante, dar nemediatizate, este prezentarea lor în filme documentare. Organizațiile neguvernamentale nu dețin însă mijloacele și expertiza necesare pentru a le realiza, iar cineaștii ajung cu greu la subiectele cu impact social.
One World Romania vine în întâmpinarea acestor nevoi și îi va ajuta pe toți să își găsească perechea perfectă, punând față în față profesioniști din ambele domenii într-un eveniment de Pitching & Speed Dating.
Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Pitch-urile se vor baza pe subiecte familiare, la care membrii societății civile au acces direct și pe care le-au documentat de-a lungul timpului. În a doua parte a atelierului, prezentările vor fi urmate de discuții între reprezentanții societății civile și cineaști, concepute sub formă de Speed Dating. În Aprilie 2016 va avea loc o întâlnire de follow-up cu sesiuni de prezentări work-in-progress cu echipele formate în urma atelierului.
Cele mai bune proiecte vor intra în competiția de filme documentare Future Docs din Polonia, din iunie 2016, și au șansa de a câștiga premiul cel mare de 7000 de euro pentru pre-producție.
Înainte de atelier, participanții din societatea civilă vor beneficia de sesiuni de tutoriat individuale cu experți locali pentru realizarea pitch-urilor.
Tutori: Ioana Avădani, director Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Alexander Nanau, regizor și producător
Invitat special: Maciej Nowicki, director al Festivalului Internațional de Film Watch Docs, Polonia.
Calendar:
22 februarie 2016: termen limită înscrieri idei de proiecte de film din partea societății civile
22 februarie 2016: termen limită înscrieri documentariști, regizori, producători de filme
1 martie 2016: anunț public cu selecția participanților la atelier
1 martie – 25 martie 2016: sesiuni de tutoriat cu reprezentanții societății civile pentru realizarea prezentărilor de proiecte
26 martie – 27 martie 2016: atelier CIVIL SOCIETY: Pitch și Speed Dating în cadrul Festivalului One World Romania, ediția a 9-a
Aprilie 2016: întâlnire de follow-up și sesiune de prezentări work-in-progress cu echipele formate în urma atelierului.
Aprilie 2016: selecția celor mai bune proiecte/ echipe naționale
Iunie 2016: decernarea premiului Future Docs în Polonia
Persoană de contact: Laura Orlescu/ 0722.488.128/ atelier@oneworld.ro
Acest atelier este realizat în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Watch Docs din Polonia și cu sprijinul programului Advocate Europe. 
INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ (AICI)
INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU CINEAȘTI (AICI)

Cea de-a 9-a ediție a festivalului internațional de film documentar și drepturile omului, One World România are loc în perioada 21-27 martie 2016 la București și introduce conceptul de Awareness Pills. Festivalul este organizat de Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung. Dintre partenerii confirmaţi ai ediţiei a 9-a: Centrul Naţional al Cinematografiei, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, RoAid – Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Centrul de Resurse Juridice, EEA Grants, Fondul ONG, Forumul Cultural Austriac, Canopy.

 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top