Film

Caravana Astra Film Junior la Palatul Brukenthal din Avrig

Proiectie Astra Film Junior

Sâmbătă, 18 mai 2013, proiecţiile Astra Film Junior din cadrul proiectului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu continuă. După proiecţiile în premieră de la Caminul Cultural din Alămor care s-au bucurat de un real succes, al doilea popas va fi în Ţara Oltului, în oraşul Avrig. La Palatul Brukenthal – Reşedinţa de vară, în sala Oranjerie de la ora 10:00 vor fi prezentate documentarele Dimineţile lumii şi Esperanto, copiii apei.
Din seria Dimineţile lumii vor fi prezentate succesiv episoadele Japonia şi Maroc. Documentarul este o invitaţie la aventura matinală de copiilor de pretutindeni, de când se trezesc şi până ajung la şcoală: ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez?, unde dorm copiii din sudul Marocului?; sunt întrebări aparent nesemnificative, dar revelatoare pentru diferenţele culturale, care stârnesc curiozitatea şi imaginaţia celor mici, dar şi apetitul pentru cunoaştere. O călătorie magică care surprinde ritmul lumii exterioare care se accelerează odată cu fiecare răsărit. Mini-serialul Esperanto, copiii apei explorează problemele ecologice cu care se confruntă Pământul, în special ameninţarea unui element primordial vieţii: apa. La Palatul Brukenthal din Avrig va fi prezentat episodul Stanislas şi pădurea de mangrove – Senegal, în care Stanislas, un băiat de doar 10 ani, caută soluţii pentru a stopa dispariţia mangrovelor, păduri marine tropicale care sunt vitale pentru protejarea ţărmurilor, purificarea apei, absorţia dioxidului de carbon sau pentru reproducerea numeroaselor specii de peşti. Mesajul documentarului este că fiecare copil, indiferent de vârstă, poate fi un erou şi poate salva planeta albastră, cu un dram de ingeniozitate.
Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul Zilele Culturale ale judeţului Sibiu este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top