Film

Caravana Astra Film sarbatoreste ziua copilului la Cornatel

Astra Film JuniorSâmbătă, 1 iunie 2013 – Ziua Internaţională a Copilului, Caravana Astra Film sărbătoreşte alături de cei mici şi le oferă filme documentare speciale, marca Astra Film Junior, cât este ziua de lungă. Vor fi proiectate episoade din Dimineţiile lumii şi Esperanto, copiii apei la Ferma Şcoală din Cornăţel, pentru toţi copiii şi tinerii de pe Valea Hârtibaciului, acolo unde se mută între 1 şi 2 iunie manifestaţiile programului Zilele Culturale ale judeţului Sibiu.
Proiecţiile sunt împărţite în două reprize bine dozate, o dată cu începere de la ora 10, iar mai apoi, de la ora 16. De dimineaţă vor fi proiectate episoadele Australia şi Cambogia din seria Dimineţiile lumii, un documentar care urmăreşte copiii din întreaga lume, din momentul trezirii şi până la sosirea lor la şcoală. Documentarul este o nemaipomenită lecţie despre diversitate şi reguli de viaţă, iar momentele surprinse, aparent nesemnificative, sunt revelatoare pentru diferenţele noastre culturale. Cei mici vor învăţa o multitudine de lucruri noi şi interesante. Din mini-seria Esperanto, copiii apei va fi prezentat episodul Clyd şi coralii – Guadelupa, în care Clyd, un copil de doar 10 ani, caută soluţii pentru stoparea dispariţiei coraliilor ameninţaţi de deversările reziduale din ocean.
În a doua parte a zilei, cu începere de la ora 16, vor fi lansate noi provocări pentru cei mici, pornind într-o nouă aventură magică în jurul lumii. Proiecţiile surpriză Astra Film Junior continuă cu alte două episoade din seria Dimineţiile lumii: Mexic şi Finlanda, urmate de episodul Artur şi algele verzi – Bretania din mini-documentarul Esperanto, copiii apei. Artur este preocupat de înmulţirea algelor verzi şi consecinţele devastatoare ale fenomenului asupra ecosistemului şi operatorilor turistici locali. Mesajul filmului este unul simplu, dar de impact: fiecare copil poate fi un Esperanto, un erou care salvează Terra, planeta albastră.
Ediţia de primăvară a Zilelor Culturale ale judeţului Sibiu programată între 11 mai şi 9 iunie 2013 în locaţii precum Loamneş, Avrig, Gura Râului, Alţâna, Şeica Mică şi Blăjel reuneşte o serie de evenimente care pun tradiţia la loc cinste. Astfel, programul cuprinde concerte, lansări de carte, expoziţii, ateliere de creaţie, circuite turistice, spectacole de dans tradiţional sau proiecţii de film documentar. Întreg programul este conceput pentru menţinerea şi răspândirea valorilor locale, iar evenimentele vor avea loc fie în aer liber, fie în cămine culturale, intrarea fiind gratuită. Proiectul Zilele Culturale ale judeţului Sibiu este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top