Muzica

Caravana Docuart la Iasi pe 29 martie 2014

Echipa Docuart se bucură să anunțe următorul popas al Caravanei de sâmbătă, 29 martie, când ne vom întâlnim în Iași la Casa de Cultură “Mihai Ursachi” din Copou.

caravana-iasi-29martieProiecțiile vor începe odată cu ora 15:00 și vor fi urmate de cunoscutele sesiuni de întrebări și răspunsuri cu oameni frumoși din spatele documentarelor incluse în program și din inepuizabila lume cinematografică. Le suntem recunoscători încă o dată că ne sunt alături cu fiecare oprire prin țară, la fel și vouă, dragi cinefili pe care ne bucurăm să vă cunoaștem cu fiecare popas al caravanei.
Vă așteptăm sâmbătă pentru o zi plină de documentare premiate la București Docuart Fest 2013, informații prețioase, perspective noi și timp de calitate petrecut frumos, așa cum ne place nouă să credem.
Iașiul este al treilea oraș care primește Caravana Docuart după Brașov și Sibiu, ne pregătim pentru Timișoara și Cluj-Napoca. Intrarea este liberă, sunt necesare interesul și voia bună, așadar să pășiți cu încredere în lumea documentarului!
Docuart a pregătit o surpriză cinefililor ieșeni. Este vorba de proiecția unui documentar experimental, realizat în Penitenciarul Rahova de către 12 deținuți, sub coordonarea regizoarei, Daniela Apostol. Sunt 12 mini-documentare realizate după scenariu și regie proprie, ce funcționează ca un puzzle. Filmele vorbesc despre libertate, speranță, spiritualitate, reabilitare; vorbesc despre viață.
Mini-documentarele au fost realizate în iulie 2013, în cadrul proiectului “Viața după gratii” (viata-dupa-gratii.ro), pe o perioadă de 3 săptămâni.
Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar București Docuart Fest. Proiectul caravanei este organizat de asociația Docuart cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei). Partener principal, Primăria Municipiului Iași.
Echipa Docuart mulțumește partenerilor media locali și primăriei municipiului Iași, fundației Iași Capitală Europeană și casei de cultură Mihai Ursachi pentru sprijinul acordat acestui eveniment.

Program Caravana Docuart
15:00 „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest. / 23 min.
„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la la București Docuart Fest. / 14 min.
„După FEL și CHIP” regia Paula Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc. / 22 min.
„Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş si Dragoş Dulea, /  13 min. , câștigator al trofeului Docuart Fest. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde cei doi realizatori.
Pauza
16:30 „Viața după gratii”, documentar experiment realizat de 12 deținuți din Penitenciarul Rahova. Filmul are la bază 12 mini-documentare realizate după scenario și regie proprie, coordinator Daniela Apostol.
17:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document. /  70 min.
Pauza
19:00 „aici adică… acolo”, /  75 min, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller.
Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top