Film

Caravana Docuart porneste prin tara

Caravana Docuart este o prelungire a Bucuresti Docuart Fest, festivalul de film documentar romanesc care a avut deja primele doua editii in capitala. Caravana Docuart se va opri pentru un weekend in cate unul din cele 5 orase vizate din tara, unde va intalni cineasti si cinefili pasionati, dornici sa isi extinda orizonturile cinematografice.

caravana-docuartCaravana Docuart este un eveniment cultural organizat de asociația Docuart cu sprijinul CNC-ului (Centru Național alCinematografiei). Obiectivele specifice ale asociației Docuart sunt promovarea creațiilor de filmdocumentar ale regizorilor dedicați acestui gen, precum și încurajarea artiștilor aflați la începutul carierei profesionale.
În Brașov, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara se vor realiza proiecții ale documentarelor câștigatoare în anii precedenți la București Docuart Fest, dar și ale unor creații invitate, precum “Aici… adică acolo” în regia Laurei Căpățână Juller.
Programul Caravanei îl puteți vedea pe festival.docuart.ro
O parte dintre proiecții vor fi urmate de sesiuni interactive realizate de criticul de film Florin Barbu, unde publicul va putea purta un dialog cu cei din culisele documentarelor. Laura Căpățână Juller este unul dintre regizorii care vor însoți caravana în cele 5 orașe. Documentarul ei, “aici adică… acolo” tratează drama copiiilor care stau şi aşteaptă părinţii plecaţi la muncă, în străinătate.
Prin acest gen de evenimente se doreşte formarea unei legături cât mai strânse cu tânăra generație de cinefili. Aducerea unor regizori talentați în fața publicului sporește interesul acestuia și totodată șansele revigorării producției de filme românești.
Asociația Docuart vă invită prin acest proiect la cele 6 ore de vizionare de film documentar, pe teme diverse și discuții libere captivante, într-o atmosferă degajată pe gustul suflului tânăr.
Sunteți așteptați pe 1 martie în Brașov, 8 martie în Sibiu, 29 martie în Iași, 5 aprilie în Cluj-Napoca și pe 12 aprilie în Timișoara. Intrarea este bineînțeles liberă în lumea documentarului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top