Film

CÂȘTIGĂTORII CELEI DE-A 11-A EDIȚII A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL

Duminică seara, la Arena Verde Stop din București, după concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Închidere a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor şase filme de Festival.

Gala de Inchidere ANONIMUL 11

Astfel, s-au decernat următoarele premii:
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație merge în Germania, la Wedding Cake regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie (România), în regia lui Adrian Sitaru şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits.
Premiul special Ovidiu Bose Paștină,acordat de Fundaţia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de ficţiune Omul, în regia lui Brigitte Drodtloff şi a fost înmânat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.
Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu și Daniel Sandu, pentru perseverenţa şi curajul de a-și urma visul, a fost câștigat anul acesta de către The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.

Byamba Sakhya, Remote Control, Trofeul ANONIMUL 11

Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost  câştigat de Remote Control (Mongolia–Germania),şi a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.
Gala de Închidere a fost urmată de proiecția filmului A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbjin, precum și a filmelor câștigătoare.
Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW
Parteneri: FCB Bucharest, TNT Romania, VH Electronic, Asociatia „Ivan Patzaichin – Mila 23”, Hotel Ibis Gara de Nord,  Forum Film, Transilvania Film, Independenta Film, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus, Cafe Bar Bistro Legere, I’Velo şi Green Revolution
Eveniment susţinut de: Intact Media Group
Parteneri media: Revista FILM, 24 FUN, Caţavencii, Esquire, Cosmopolitan, Cǎrtureşti, Blitz TV, Cinemagia, FilmReporter.ro, AaRC.ro, Cinefan.ro, Cinemarx.ro, Urban.ro, 121.ro, sub25.ro, Ralix.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top