Film

Castigatorii ClujShorts 2014

ClujShorts a ajuns la finalul celei de-a doua ediţii. Anul acesta ClujShorts a crescut atât ca număr de filme, evenimente, public, cât şi ca număr de premii. În cadrul acestei ediţii au fost acordate 14 premii şi Trofeul ClujShorts.

Câştigătorii ClujShorts 2014 sunt:
Trofeul ClujShorts 2014Moritz and the Woodwose, GERMANIA în regia lui Bryn Chainey.
Motivaţia juriului: pentru scenariul emoţionant, pentru deosebita calitate a imaginii şi a regiei, pentru că este un film tandru şi aspru în acelaşi timp, un film de o tulburătoare umanitate.

moritz-and-the-woodwose

Premiul Asociaţiei PersonaThe Last Caravan, FRANŢA în regia lui Foued Mansour.
Asociaţia Persona îşi rezervă dreptul de a oferi un premiu, unui film înscris, care se pliaza atât de mult pe zonele de activitate ale acesteia. Pentru actualitatea problematicii sociale; pentru calitatea deosebită a scenariului şi a imaginii şi pentru interpretarea excelentă.
Premiul JuriuluiThe Girl Across the Street, OLANDA în regia lui Steven Wouterlood.
Motivaţia juriului: pentru că e un film care transmite emoţii puternice şi propune o meditaţie profundă asupra vieţii, menajând – prin finalul deschis – o ambiguitate fertilă…
Premiul presei clujeneMiruna, POLONIA în regia lui  Piotr Sułkowski
Pentru valenţele simbolice, ambiguitatea gesturilor, imagine, simbolistică, plastia culorilor, montaj, joc cizelat al actorilor.
Premiul publiculuiBorder Patrol, GERMANIA, în regia lui Peter Baumann.
Premiul pentru cel mai bun documentarPortrait Of An Urban Beekeeper, STATELE UNITE ALE AMERICII, în regia lui Steve Ellington.
Motivaţia juriului: pentru capacitatea de a cuprinde în mod sintetic viaţa unui om şi de a transmite pasiunea lui pentru albinărit…
Premiul pentru cea mai bună animaţieDji. Death Fails, MOLDOVA, în regia lui Dmitri Voloshin.
Motivaţia juriului: pentru calitatea deosebită a animaţiei, care ştie să transmită efecte comice deosebite în afara oricărui recurs la cuvânt.
Premiul pentru cel mai bun film studenţesc30 Ways to Attract Man, Rusia, în regia lui Nikita Chisnikov.
Motivaţia juriului: pentru un film plin de prospeţime, dramatic şi plin de umor în acelaşi timp.
Premiul pentru cea mai bună regieTempo, BELGIA, în regia lui Tony Marioni şi Benoit Fontenelle.
Motivaţia juriului: Pentru calitatea excepţională şi pentru coerenţa proiectului regizoral; pentru modul în care au ştiut să îmbine cu precizie sunetul şi imaginea, scenariul, efectele speciale şi prestaţia actoricească.
Premiul pentru cea mai bună actriţă: Celeste Ribeiro în filmul What Love Means to Me, PORTUGALIA în regia Ricardo Martins
Motivaţia juriului: Pentru interpretarea impecabilă, plină de nuanţe, a unui rolului deosebit de greu.
Premiul pentru cel mai bun actor: Johannes Silberschneider, din filmul In the Still of the Night, AUSTRIA în regia lui Erich Steiner.
Motivaţia juriului: Pentru interpretarea rafinată, reţinută, fără excese a personajului tragic ,,TATĂL”
Premiul pentru cea mai bună imagine: Vladan Obradoviƈ, Red Snow, SERBIA în regia lui Luka Popadic
Motivaţia juriului: pentru calitatea deosebită a imaginii, pentru claritate şi folosirea bine dozată a culorilor, a contrastelor şi pentru echilibrul compoziţiei vizuale pe care le semneaza
Premiul pentru cel mai bun montajFortune Faded, GERMANIA, în regia lui Alexander Heringer
Motivaţia juriului: pentru montajul original şi de impact, pentru modul în care ştie să sugereze dinamismul cu ajutorul unor imagini într-o primă instanţă statice.
Premiul pentru cea mai bună coloană sonorăSecond Wind, RUSIA, în regia lui Sergey Tsyss
Motivaţia juriului: Pentru coloana sonoră, care aliază cu rafinament muzica şi zgomotele ambientale, „naturalul” şi artificialul; pentru că e un film care a clădit un proiect estetic coerent în jurul îmbinării savante a sunetului cu imaginea
Premiul pentru cel mai bun scenariu: Rodica Dominteanu, Objects in Mirror Are Closer than They Appear, ROMÂNIA, în regia lui Alex Capatoiu
Motivaţia juriului: Pentru scenariul simplu, eficient, scris cu o mare economie a mijloacelor şi cu un deosebit simţ al replicii.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top