Film

Castigatorii Luna Plina 2013

Sambata seara in Gradina Melies a avut loc Gala de Inchidere a Festivalului „Luna Plina” 2013
Castigatorii editiei a doua a Festivalului de Film Horror si Fantastic „Luna Plina” sunt:
Trofeul Luna Plina 2013: Hoinarul/The Rambler
Synopsis: Un experiment la limita suportabilului, care arată ca și cum Quentin Dupieux s-ar fi apucat să-l omagieze pe David Lynch. Dar regizorul Calvin Reeder, aflat la al doilea opus, după extrem de controversatul The Oregonian, are un as în mânecă în persoana lui Dermot Mulroney, poate unul dintre cei mai subestimați actori ai ultimelor decenii..
Premiul publicului (Lungmetraj): Calator in timp/Safety Not Guaranteed
Synopsis: Premiat pentru scenariu la Sundance & Independent Spirit, debutul americanului Colin Trevorrow reușește o abordare proaspătă a unui subiect foarte în vogă până acum 20 de ani – călătoria în timp. Datorită succesului acestui film, Trevorrow a primit din partea lui Steven Spielberg un job la care visau mulți: va regiza Jurassic Park 4.
Premiul publicului (Scurtmetraj): Somn-munca/Sleep Working
Synopsis: Noua tehnologie permite o mai bună exploatare a timpului. Muncești și în somn, fără vreun efect secundar. Dar Alice se trezește.
Mentiunea speciala a juriului: Citadela/Citadel
Synopsis:Debutul în regie al irlandezului Ciaran Foy este un thriller urban grotesc în care un tată agorafobic încearcă să-și scape fetița din ghearele unei bande de copii sălbăticiți dintr-o periferie cu alură post-apocaliptică. Filmul a candidat în 2012 pentru premiul Melies d’Or acordat Celui mai bun film fantastic european al anului.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top