Film

Ce filme pot vedea ploiestenii la PIFF 2013

The-Heat-piff2013Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești (PIFF) are loc pe 27 și 28 septembrie și cuprinde două secțiuni competiționale: Competiția Națională și Competiția Internațională. Directorul artistic al Festivalului, Victor Dragomir, a selecționat cinci scurtmetraje românești, dintre cele mai premiate anul acesta și nouă scurtmetraje internaționale, alese dintre înscrierile primite din peste treizeci de țări. Toate scurtmetrajele sunt produse după 1 ianuarie 2012.
Scurtmetrajele din COMPETIȚIA NAȚIONALĂ:
BETONIERA, regia Liviu Săndulescu
Pentru locuitorii dintr-un cartier bucureştean, tortura a început cu câteva zile în urmă, odată cu apariţia unui şantier în zonă. De atunci, zgomotul lucrărilor de construcţie i-a deranjat zi şi noapte. După ce a sunat la poliţie de mai multe ori fără nici un rezultat, un bărbat recurge la o formă oarecum neobişnuită de protest.
DUPĂ FEL ȘI CHIP, regia Paula Oneț
Dacă ai putea alege o singură fotografie a ta prin care ceilalţi să îşi amintească mereu de tine, pe care ai alege-o? Filmul documentar „După fel şi chip” este un mozaic de poveşti ale oamenilor care, fiind încă în viaţă, se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt.
MY BABY, regia Luiza Pârvu
Iulia, paznic de noapte al unei clădiri în construcție, Andi, designer de interioare, și Ana, profesoară de limba engleză, sunt legați de o serie de decizii care le pot schimba viețile pentru totdeauna. Destinele fiecăruia dintre ei depind de acțiunile celorlalți. Un film misterios și atipic, în care geamurile translucide nu sunt neapărat transparente.
ȘANȚUL, regia Adrian Silișteanu
Într-o zi caniculară de vară, Vasile, un ţăran la vreo 50 de ani, refuză să-ţi însoţească soţia Lucreţia la o ceremonie religioasă, găsind o scuză numai bună: trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, ca să nu plătească amendă.
WONDERLAND, regia Peter Kerek
În anii ‘80, o sticlă de Pepsi era visul oricărui copil din România. Istvan, un băiețel de 9 ani, găsește trei sticle de Pepsi în casa unui ofițer de securitate, care îi ajută pe el și pe mama lui să emigreze în R.F. Germania. În timp ce mama încearcă să obțină pașapoartele, Istvan încearcă să fure sticlele
Echo-piff2013Scurtmetrajele din COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ:
ALL SOULS’ DAY (ZIUA POMENIRII MORŢILOR), regia Aleksandra Terpinska
În ziua în care îşi aniversează majoratul, Lena încearca să se reconecteze cu familia ei. În Ziua Pomenirii Morţilor, în care se contactează cei decedaţi şi familiile se adună pentru întoarcerea la origini, protagonista este pusă într-o situaţie specială, care îi schimbă perspectiva asupra propriilor probleme. Tot ce se întâmplă în timpul acestei zile revoluţionează viziunea Lenei asupra familiei ei. Este povestea căutării propriei identităţi, o poveste despre viaţă şi moarte şi despre existenţa unor lumi paralele care se unesc prin puterea iubirii.
BLESSED BE THIS PLACE (BINECUVÂNTAT FIE ACEST LOC), regia Carl Olsson
“Binecuvântat Fie Acest Loc” este un film cu mai multe fire narative despre căutarea propriei identităţi şi a unui loc de apartenenţă. Filmul este un studiu aupra naturii umane, bazat pe spaţiile în care înţelegem viaţa şi o găsim a fi plină de sens.
ECHO (ECOU), regia Marcin Filipowicz
Filmul spune povestea relației dintre un tată solicitant și fiul său de unsprezece ani. După o absență îndelungată tatăl reapare pe neașteptate și îl duce pe fiul său într-o excursie într-o pădure misterioasă, unde îl învață pe acesta tot ceea ce trebuie să știe pentru a supraviețui în cele mai dificile situații: cum să aprindă un foc, cum să construiască o colibă și cum să se ascundă sub apă.
OUR BAD WINTER (IARNA NOASTRĂ GREA), regia Grzegorz Zariczny
Radka și Marzena stau împreună într-un mic apartament, ambele muncind ca asistente medicale. Radka are 20 de ani și vrea să își recupereze fiul care este într-un orfelinat. Marzena are 40 de ani și este încă necăsătorită. Într-o zi, Marzena o roagă pe Radka să o înlocuiască la muncă
SCRAP MATERIAL (FIER VECHI), regia Stefan Ivancic
Zare își câștigă existența adunând fier vechi – cupru, aluminiu, alamă. Acesta locuiește în centrul orașului Belgrad într-o locuință ciudată pe malul râului. Îi place să se plimbe cu bicicleta și să își petreacă timpul cu prietenii. E unul din acei oameni invizibili de care nimănui nu-i pasă.
FARMER (FERMIERUL), regia Nemanja Ćeranić
Stevan, fiul unui infractor local, trăiește o viață obișnuită ocupându-se de ferma sa. Când tatăl său este ucis de către membrii bandei din care făcea parte, Stevan caută răzbunare.
THE HEAT (CĂLDURA), regia Bartosz Kruhlik
Căldura – 1. Cărbunele sau lemnul se aprind până se înroșesc, 2. Aerul e cald, 3. Sentimente puternice.
THE SINGLE (SINGUR), regia Karol Starnawski
Rafal este pe cale să se căsătorească cu Gosia. Părinții ei au pregătit totul. În plus, Gosia i-a pregătit o surpriză lui Rafal: colegii lui o să-l ducă la petrecerea burlacilor, care se anunță a fi distractivă. Rafal nu le împărtășește entuziasmul.
WILLING TO LIVE (DORINȚA DE A TRĂI), regia Yana Ankudovich
Filmul spune povestea unui bărbat care a trecut peste orice insultă.
Festivalul Internaţional de Film Ploieşti este organizat de Asociaţia Europerspective şi de Helen Film. Cea de-a III-a ediție a PIFF va avea loc în perioada 27-28 septembrie la Cinema Premiera din centrul orașului Ploiești. Intrarea este liberă.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top