Film

Cel mai longeviv festival internaţional de film din Capitală are loc în aprilie!

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai longeviv festival competiţional de lungmetraj din Capitală, se va desfăşura în 2016, între 18 şi 24 aprilie 2016.

Festivalului International de Film Bucuresti

În doar şapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala „Elvire Popesco„), Muzeul Ţăranului Român şi Clubul Ţăranului vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor şi adulţilor: proiecţii în premierã în România, gale, „workshop-uri”, „master-classes” etc.
Direct de la Berlin la BIFF, vin în 2016, două lungmetraje care au făcut parte din Competiţia Oficială: filmul Soy Nero (Germania / Franţa / Mexic, S.U.A. 2016), regizat de Rafi Pitts care îl areco-scenarist pe Răzvan Rădulescu şi Ejdeha Vared Mishavad! / A Dragon Arrives!, în regia iranianului Mani Haghighi, (Iran 2016).
„Soy Nero” (co-producție Germania / Franța / Mexic, S.U.A. 2016), regizat de Rafi Pitts care îl are co-scenarist pe Răzvan Rădulescu este un film la fel de ursuz și incomod precum subiectul pe care-l abordează. ”Soy Nero” manifestă degajat originile iraniano-britanice ale regizorului, care-și lasă amprenta asupra încărcăturii culturale a acestei producții cinematografice.
„A Dragon Arrives!”, realizat în maniera jucăușă și absurdă a lui Mani Haghighi, este un “film d’auteur” cu pretenții “arthouse”, intrigant și halucinant; o poveste ruptă din Iranul anilor 60, într-un context atemporal.
Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film București adaugă la secțiunile tradiționale (Competiție, BEST 4 Kids), două secțiuni noi: Le Film francophone și Veneţia, cea din urmă dedicată Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniununii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top