Film

Cele mai bune scurtmetraje de la Kinofest 2012

Ediţia a şasea a festivalului Kinofest s-a încheiat, 300 de filme au rulat şi au încântat în cinematograf/librărie/pub/institut. A curs multă fantezie, poveşti originale, comedii şi drame, tehnici din cele mai variate, animaţii candide sau scenarii horror, filme din toată lumea… juriile au decis. Iată câştigătorii:
ALBA, Isak Ferriz (19’06″ / Spania) – CEL MAI BUN FILM DE FICŢIUNE
Povestea lui Alex şi a Annei, reprezentând două feluri diferite de a face faţă suferinţei. O luptă disperată  de a repara greşelile, în încercarea de a-şi relua vieţile, dacă sentimentul de vină îi va lăsa… Cei doi şi-au pierdut copilul în vârstă de 3 ani.

LE LLAMAREMOS BOBBY, Paco Cavero (12’59″ / Spania) – PREMIUL JURIULUI DE FICŢIUNE
Antonio şi fiul lui, Antonio Jr., se întorc de la pescuit, certându-se pe seama nunţii lui jr. Lovesc cu maşina un urs fioros, care mănâncă un poliţist; cei doi găsesc incidentul adorabil, şi până la urmă adoptă ursul, cu scopul de a scăpa de rudele enervante. O comedie savuroasă despre proşti, şi felul «proaspăt» în care văd ei lucrurile.

DOOMED, Guillermo Garcia Carsi (11′/Spania) – CEL MAI BUN FILM DE ANIMAŢIE
Un fals documentar despre viaţa şi obiceiurile creaturilor non-terestre ce coexistă cu Naratorul. O animaţie originală, cu o tehnică impecabilă, umor şi un palmares impresionant: cea mai bună comedie la Clermont-Ferrand; cel mai bun scurtmetraj la Animar, Spania; cea mai buna animaţie la Jaipur Animation Film Festival India

REW DAY, Svilen Dimitrov (6’40″ / Bulgaria)
PREMIUL JURIULUI DE ANIMAŢIE
Ultima zi din viaţa unui om, plină de ghinioane, ce e văzută ca o casetă care se derulează invers, până în ultima lui dimineaţă, când se trezeşte binedispus, neştiind ce îl aşteaptă. Un film surprinzător. Svilen Dimitrov a mai fost prezent în festivalul Kinofest, chiar la prima ediţie, cu animaţia Air Ace.

HOW TO EAT YOUR APPLE, Erick Oh (1’30″/USA)
CEL MAI BUN MICRO-FILM
O întreagă fantezie complicată, cu creaturi originale, născută din “peniţa” graficianului Erick Oh, ca să mănânce un măr.

Ce alte filme s-au mai aflat printre preferatele juriului? Microfilmul german “WANNA POLKA?”, animaţia indiană “CANDY TREE” (un copilaş de 3 ani îngroapă ultima bomboană, ca să crească un copac de bomboane), ficţiunea “DEVISTEME”, scurtmetrajul românesc al lui Mircea Ghibortz Ghinescu “THE BOX”.
Din juriul de ficţiune au făcut parte Alexandra Păun (scenarist şi producator de film independent), Toma Cuzin (actor), Claudiu Păun (director de fotografie, producator de film).

 La animaţie şi micromovie au jurizat: Radu Ţinc (art director MEKA Creative Open Space), Dan Vezentan (creative partner, New Folder), Răzvan Mihai (producător general promo ProTV), Bogdan Lazar (3D Artist, owner Golem Studio)

Rămânem îndrăgostiţi de filme şi de tehnologia digitală – pt că întrupează minunat lumea magică şi infinită a imaginaţiei. Şi până la ediţia viitoare a Kinofest – “Life goes digital”!
Kinofest este un proiect cultural realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Parteneri:
Apa Nova, Institutul Goethe Bucureşti, British Council, IQADS, Temple Media, ARCEN
„vinovaţi” de campania media, concept şi realizare: MEKA Creative Open Space
Parteneri media: Radio Guerrilla, Esquire, 24FUN, Accente, Revista de Povestiri, Spectacular, Sugar Media, Port.ro, Modernism.ro, CinemaRX.ro, Neapărat.ro, Cinefan.ro, Raluk.ro, BeWhere!, CineBlog, Art Act  Magazine, Funny Donkey, Teen Press, Cărtureşti, TPU.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top